folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Gün İçindeki Genel Kültür İçerikli Sorular

Gün İçindeki Genel Kültür İçerikli Sorular

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Şöyle söyleyeyim TBT ailesi, 

Ajanda tutuyorum aklıma gelen çoğu karşılaştığım şeyi bir bilgiyi bir dipnotu ajandama yazarım bilmediklerimide not alıp netten araştırır oraya eklerim bu gün geçtikçe yığınla bilgi demek oluyor birden önünüze çıkıyor bu ufak ayrıntılar,

Örneğin:

14 şubat 2013:

Etiyopya nın eski adı nedir ?

-Habeşiştan

Muhtasar nedir ?

-Kısaltılmış

18 Şubat 2013:

Samsun otogarının ismi Yusuf Ziya Yılmaz idi kimki otogara ismini vermişler diye not almışım,

-99 an beri Samsun belediye başkanı mühendis ve siyasetçi.

Harcirah nedir ? (bir makalede geçiyordu)

-Başkası adına iş yapanların işleri yaparkanki harcadığı miktar.

Liste uzayıp gidiyor bu her alanda oluyor. Tabi nete başvurunca cevap aramak zulum oluyor tam cevap yok. Mesela 100 metre tünel yapmışlar Giresuna girişinde bilmem ne tüneli diyor merak ettim tünellere isim neden veriliyor bana çok saçma gelmişti kim başlatmış dedim cevap yok bulamadım.

Yine Ph neden PeHaş okunursa PeHe okunmaz PeHaş nece bir söyleyiş buda belirsiz.

Böyle ana bir konu oluşturup ince ayrıntıları birbirimize sorsak nasıl olur diye düşündüm böyle bir konu açtım. Google bazen çöplük gibi davranıyor ama burada bilen birileri hep çıkıyor. Yönetime sormadım tabii ama uygun görülürse herkese faydalı olabileceğine inanıyorum. Bugün yazdığım iki soruyuda dibine eklemek isterim.

1)Maaş almak için yaşını 18 yapan bir arkadaşım var. Kimlikte yaşını 93 den 92 ye çektirmiş. Diyorki evet 93 lüyüm kimlik 92 li ve askere çağrılma yaşım yine ilk yazan tarihim 93 diyor. Yahu mahkemeyle 92 li olup bunu askeriye nasıl tanımaz dedim araştıracağım dedim ve malum google ye ne yazacağımı düşürken böyle bir konu çıktı ortaya.

-

2)AÖF sınavında optik forma pilotla yazamazsanız cihaz okumaz yazıyordu bu doğru mu ? Optik sadece kurşun kalemi mi algılıyor ?

-

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
Toplam Hit: 564 Toplam Mesaj: 1