folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Güneş Enerjisi Ölçüm İstasyonları



Güneş Enerjisi Ölçüm İstasyonları

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyr00t
    Keyr00t's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar,
    Hakkında çok fikrim olmayan bir sektöre girmek için araştırma yapıyorum. Güneş tarlalarında anlık ölçümler yapıp bir yazılım aracılığıyla yatırımcıya bu verileri sunmayı planlıyorum. Hali hazırda bu ve benzeri işi yapan firmalar vardır. Bir kaç tane buldum fakat tam olarak bu işimi yapıyorlar anlayamadım.

    Bu işle uğraşmış bilgisi olan veya enerji sektöründe bulunmuş bahsettiğim tarzda işler yapan firmalarla çalışmış arkadaşlar varmı?

    Nedir bu işin oluru neyi araştırmalıyım hangi cihazlar firmalar vs. bu olayda çok yeniyim. Yazılımı zaten kendimiz üreteceğizde donanımın bir kısmınıda kendimiz üretip tubitak arge vs desteği alma durumuda olabilir. 

    Benim anladığım kadarıyla 2 türlü ölçüm var birisi kurulumdan önce devletin zorunlu tuttuğu ölçümler. Birde kurulumdan sonra günlük üretim gibi bir kaç değeri sunan ölçümler var. Ben ikinci olana talibim :) 

    Bilgisi olanlar anlatırsa sevinirim

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naacal
    Naacal's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Bende takipteyim uppo

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2013
    Erkek

    Enerji sistemleri mühendisliği yüksek lisans öğrencisiyim. Mit opencourse'lara başladım. Konunu görünce aklıma geldi : 

    http://ocw.mit.edu/courses/mechanical-engineering/2-627-fundamentals-of-photovoltaics-fall-2013/lecture-videos-slides/2011-lecture-2-the-solar-resource/

    38:40 dan izlemeye başlarsan seni ilgilendiren kısım. Tabi tamamını da izleyebilirsin. İlk kısımlar giriş ancak faydalı bilgiler verip güzel bir temel atıyor önce.


    "Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır..." Y.Kemal
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    Adamların donanımına bağlısın zaten. Teşvik için donanım eklemen gerekiyorsa en fazla network cihazı eklersin diye düşünüyorum. Çok yüksek ihtimalle C ile yazılmış bir DLL çıkacak karşına. Onu yine C/C++ ve/veya Java ya da .net gibi ortamlardan okuman gerekecek adamların donanımı ile konuşabilmen için.


    Sen hiç kaval çaldın mı?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyr00t
    Keyr00t's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek

    @exchanger hocam videonun bahsettiğin kısmını izledim yarın baştan izleyeceğim. Ordada bahsettiğim bir kaç değeri anlatıyor. Hava durumu, nem, günlük üretim miktarı vs. Bende aşağı yukarı gerekli verileri ve piranometre gibi cihazları araştırdım. Fakat hali hazırda Türkiye de bu işi yapan bildiğiniz firma var mı varsa bu rakipler kimlerdir ve neler yapıyorlar. Ben extra ne katabilirim bunları araştırıyorum henüz doğru düzgün bir firma bulamadım. Genel bilgiler veren internet siteleri var firmaların. Arayıp iletişime geçeceğim heralde.

    @JPriest donanım olarak yurtdışında satılan bir kaç kart görmüştüm. Sensörleri vs. birleştirip yazılımlarıylada entegre eden paket ürünler vardı. Burda tabiki tüm donanımı ve sensörleri geliştiremeyiz ama modülleri birleştirip haberleşmeyide sağlayacak bir kart hazırlayabilirim bunu arge kapsamına alacaklarını düşünüyorum. 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2013
    Erkek

    Anladım hocam kolay gelsin, bu arada Türkiye'de birkaç tane pv panel üreticisi var. Trabzon ve Adana'da olduğunu biliyorum 2 firma. Onlarla da konuşabilirsin.


    "Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır..." Y.Kemal
Toplam Hit: 1101 Toplam Mesaj: 6
güneş ölçüm istasyon