folder Tahribat.com Forumları
linefolder Ulaşım Araçları ve Seyahat
linefolder Gürcistan Seyahati (Tavsiye - Öneri)

Gürcistan Seyahati (Tavsiye - Öneri)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalenes
    kartalenes's avatar
    Erkek

Bu sıralar bir çok kişi seyahati için konu açıyor bende anca Gürcüye gidebiliyorum yinede konu açayım dedim :)

Anlık bir kararla Gürcistana gitmeye karar verdim ve yakın tarih olunca fiyatlar epey yüksekti. Bende Rize-Artvin havalimanına 1.750 liraya bilet aldım. Sabahın köründe indikten sonra Havaş ile Hopa (240 lira) ardından minibüsler (?) ile Sarptan giriş yapacağım. Yurt dışı çıkış pulu 710 lira olmuş :@ Daha önce günübirlik batuma geçmiştim. Sarpa girdiğin zaman döviz bürolarının önünden minibüs ile batuma 2 lari (Şuan 28 TL ediyor) gibi komik bir rakama gitmiştim.

Henüz otel tutmadım ama Booking ve Hotels de 1.000 lira dan başlayan yerler var Eski Batum'da kalırım sanırım. Ertesi gün Tiflis'e tren bileti aldım. 35 lari  ( Bir sabah Bir de akşam 2 tren seferi mevcut) Tifliste bir otel rezerve ettim ama hala emin değilim. Geceliği 1.400 lira. Otel fiyatları Tiflis'de Batum'a nazaran daha pahalı gibi görünüyor.

Gelelim sadede;

Günde 30.000 adım yürümeye razıyım. Tifliste neler yapılır neler yenir gece hayatı nasıldır? Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.  

Olduğu kadar , Olmadığı kader ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek
    kartalenes bunu yazdı

Bu sıralar bir çok kişi seyahati için konu açıyor bende anca Gürcüye gidebiliyorum yinede konu açayım dedim :)

Anlık bir kararla Gürcistana gitmeye karar verdim ve yakın tarih olunca fiyatlar epey yüksekti. Bende Rize-Artvin havalimanına 1.750 liraya bilet aldım. Sabahın köründe indikten sonra Havaş ile Hopa (240 lira) ardından minibüsler (?) ile Sarptan giriş yapacağım. Yurt dışı çıkış pulu 710 lira olmuş :@ Daha önce günübirlik batuma geçmiştim. Sarpa girdiğin zaman döviz bürolarının önünden minibüs ile batuma 2 lari (Şuan 28 TL ediyor) gibi komik bir rakama gitmiştim.

Henüz otel tutmadım ama Booking ve Hotels de 1.000 lira dan başlayan yerler var Eski Batum'da kalırım sanırım. Ertesi gün Tiflis'e tren bileti aldım. 35 lari  ( Bir sabah Bir de akşam 2 tren seferi mevcut) Tifliste bir otel rezerve ettim ama hala emin değilim. Geceliği 1.400 lira. Otel fiyatları Tiflis'de Batum'a nazaran daha pahalı gibi görünüyor.

Gelelim sadede;

Günde 30.000 adım yürümeye razıyım. Tifliste neler yapılır neler yenir gece hayatı nasıldır? Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.  

Oooooofffff ooooffffffff.

Analdan mideye kadar geldiler. Yakında analdan ağza kadar gelecekler. İnsan çevirmeye kadar yolları var. İnşallah Recep İvedik tarzı pişirme yaparlar.

https://youtu.be/ddB8TnH_yQg?si=oVR8uYCpP2Dyykg7

Batum için güncel bir video. Belki işine yarar.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Erkek

Bolt uygulamayı indir taksi için bunu kullan ,  kapıda bekleyen taksileri kullanma . Batum'dan Tiflis'e tre.ge sitesinden tren bileti al , premium üst katta olan pahalı bileti tercih et . Tifliste rustaveli caddesi etrafında ki otelleri tercih et   Taberne boutiqa hotel olabilir ben üç dört defa kalmıştım f/p otel ve temiz . Oyun oynayacaksan üst limit koy kendine :) iyi tatiller 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ershn
    ershn's avatar
    Erkek

batum'u bilmem ama tiflis için yürümene gerek yok bolt sudan ucuz. 

sameba katedrali, gürcü ana heykeli, gürcistan tarihi abidesi (en iyi yer burası), içmek takılmak için fabrika, lumiers chimmy cake var acayip bi olay her yerde şubesi var güzel bir tatlı. 

ambassadori hotel'in kumar işi iyiydi, alkol bedava değildi diye hatırlıyorum ama daha ucuzdu. 

booking'den le caucase adlı bir otelde kalmıştım, küçük bir oteldi ama tiflis'in göbeğindeydi.

yaptığım en gereksiz geziydi bu tiflis, bol şans hocam.

Allah Türktür.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Prt
    Prt's avatar
    Erkek

Verebileceğim tek tavsiye teknolojik ürün alacaksan( özellikle telefon veya ps ) dikkatli ol orada turist oldugunu anlayinca kusurlu urun satabiliyorlar ozellikle ekran filmi vesayire diyip telefonu kasa arkasina goturup degistirilen cok insan var internette

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Prt
    Prt's avatar
    Erkek

Onun disinda cok güzel armutlu gazoz yapiyolar batumda sokak saticilari satiyordu , öneririm

Prt tarafından 16/May/25 16:04 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 156 Toplam Mesaj: 6
batum gürcistan tiflis