Gürültü Engelleyici Kulaklı - İş Güvenliği İçin Olan
-
Merhaba Emekçi Arkadaşlar,
Gürültülü ortamda bunun gibi kulaklıklar kullanmış olanlarınızdan deneyimlerini rica edeceğim. Kulağın içine yerleştirilen sünger gibi olan engelleyici hakkında bilgim var. Merak ettiğim şey tam olarak bir ölçü verebilseniz senaryoya uygun olarak, sessiz bir ortamda kendi parmağınızı şıklattığınızda 1 den 10 a kadar değer verseniz kaç birim duyuyorsunuz sizce bu şıklama sesini? Diğer mesele çok terletiyor mu ve baş üzerinde acı bir baskı oluşturuyor mu kafa bandı?
-
dediklerini kullandım. linkte verdiğin gürültü engelleyici kulak içi tıpalardan daha sağlıklı ve daha rahat.
kulak içi tıpa daha çok sesi engelliyor ama başımı ağrıtıyor. bu verdiğinlinkteki modeller ise daha rahat oluyor ama aynı işide görüyor hani. ve taha pratik oluyor.
kulak sorunu yaşayan biri olarak asla kulağın içine takılan herangi bir aracı tavsiye etmiyorum.
kulağın içine takılan ne olursa olsun takıldığı süre içinde bakteriyi 2 katına çıkarıyor. ve buda hassas bir organ için hiç iyi birşey değil.
kulak sandığımızdan daha hassas ve önemli bir organ. onu en iyi şekilde koruyup bakımını yapmak lazım.
her iki gürültü engelleyici araçtada parmağını şıklattığında ses duyuyorsun çünkü ses vucuttan gelip geçip kulağa gidiyor.
-
hocam merhaba meslek gereği sürekli olarak kullanıyorum bu tarz kulaklıkları, optime 2 modeli iyidir ama uzun süreli kullanımda kulak tarafında ağrı yapabiliyor(özellikle gözlük kullanıyorsanız) terleme konusuna gelince bulunduğunuz ortama göre değişir, ben genelde +45 sıcaklıktaki ortamlarda çalıştığım için her daim terleme oluyor :) iş amaçlı kullanacaksanız eğer eğer ptl serisini tavsiye ederim,bir adet pille çalışır ve tuşuna bastığınız zaman en gürültülü ortamda bile insan sesini net duymanızı sağlar.
http://www.shop3m.com/3m-peltor-ptl-earmuff-h7a-ptl-headband-headset.html
-
http://www.garantiofis.com/kulak-tikaci-kordonlu-yikanabilir-uzun-sure-kullanimli
Üstte verdiğim ve senin verdiğin kulaklıkları kullandım.
Benim verdiklerim en ideali, senin verdiğin kulaklık çalışma durumuna göre terletiyor rahatsız ediyor insanı. Ama bu üstde verdiğim kulaklıklar öyle değil.
Tabi temiz tutma konusunda zorlukları var. Kulakiçi olanların kutulusunu alırsan daha iyi olur. İş bitimi içine koyup muhafa ediyorsun. Kutusuz olunca haliyle cebine koymak zorunda kalıyorsun.
Ses olayı adına her türlü duyarsın. Ben ta anasının nikahından bana bağıranları duyuyordum :D Bir de alıştınmı kulaklığa bazen çıkarılması gereken yerde takılı olduğunu fark etmeden bile gezebiliyorsun :D
-
Ürünün satıldığı sitelerde dahi olmayan kıymetli deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.