folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Güvenlik Duvarı Ve Port Lar

Güvenlik Duvarı Ve Port Lar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

güvenlik duvarı(windows un antivirüslerin) olan bi bilgisyarın port larını nasıl taraya bilirim

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

http://nmap.org/zenmap/ al işine yarar.. da güvenlik duvarı olan makinada port tarayamazsın diye bi kayide mi varmış?

hea buyur ip biliyosan.. http://services.tahribat.com/PortScan.aspx

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

ağ da soruyorum peki nmap ile yapılan tarama lar ne kadar doğru olur 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

valla benim gördüğüm hepsi bilinen portları tarıyo zenmap iyidir delik deşik eder ama bizim servicesde kininde ondan aşağı kalacak yanının olacağını sanmam.. zenmap iyidir ama bide windowslardaki güvenliği düşük makinaları perdesi açık pencere olarak görmek çok hoşuma gittiydi benim :D

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

evet perdelerinin kapalı olması 445 ile 139 portlarından yapılcak remote saldırarınıda engelliyo

tabi bu engelemeyi gecmeyi biliyosan paylaş bizle

bişe diim tahribatın port scanneri lacl deki bilgisayaron port larını tarayamaz 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

ben bilmez.. zenmap i kullanıyorum ben ha bizimkinide sevices i hala bilmeyenlerin olduğunu bildiğimden yazdım :) bknz: msnden kim engellemiş deyip yollara düşenler :)

hea tarayamıyomuş benimde dikkatimi çekti.. ama zenmap taradı :|

edit: yalnız 127.0.0.1 verdiğimde normal olarak apache ve mysql i buldu.. ip verdiğimde bunları bulamadı.. 21, 80 v.s. buldu.. tabi localhostun dışarı bağlantısı yok  bigün açmaya çalışayım şu lamp şeysini deniyeyim bakalım ne değişecek :| ama her ikisinde de caanım linuxum kapalı sandıkta :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhyiddin
    Muhyiddin's avatar
    Erkek

Merhaba,

Kullanmış olduğum internet bağlantısı bir firewall cihazı üzerinden çıkıyor ve birçok port engellenmiş durumda. Sizden ricam bağlantımda hangi portların engelli olduğunu tespit etmemi sağlayacak bir yol ya da program ismi vermeniz. Bu program bağlantımı tarayacak ve hangi portlara çıkış ve/veya giriş için engel konduğunu gösterecek. Teşekkür ederim.

Toplam Hit: 11149 Toplam Mesaj: 7