Güvenlik Etkinleştirilmemiş Ağ Ve Wirelessta Güvenlik ??
-
Bugun wirelesste ağ taratarak güvenlik etkinleştirilmemiş bir ağ buldum ve bunla direk olarak şifresiz ınternete bağlanmaya başladım. Acaba bunun bir zararı varmıdır ? Kişi benim bilgilerimi ulaşabilirmi vs vs..
Güvenlik etkinleştirilmemiş ağ nedir ? bu konuda bilgi istiyorum teşşekkur ederım.
-
güvenlik etkileştirilmemiş ağ demek şifresiz ağ demek.. adam bulamaz önce kendini koruyamayan adam seni nasıl bulsun
-
dosya paylasimina izin verme :)
-
Dosya paylaşımı falan hepsı kapalı paylaşma ve bulmada vistada =D tamamdır o zaman bi kaç yerde okudum.. bunlar avını bekleyen avcı gıbısınden wirellesine giren kişilerın bılgılerıne uluasıyor gıbılerınden o zaman sorun yok sanırım =)
-
catlax bunu yazdı:
-----------------------------
güvenlik etkileştirilmemiş ağ demek şifresiz ağ demek.. adam bulamaz önce kendini koruyamayan adam seni nasıl bulsun
-----------------------------
Yanlis mantik haci,akilli bir adamsa kablosuz agini sifresiz yayina acar.Etrafta agzinin salyasi akan beles net arayan tonlarca adam var :) Hoppa hepsi senin networke dahil.Bilgiler belediyenin kanalizasyon borularindan transfer olmuyor ,senin elinin altindaki routerdan transfer oluyor :) Gerisi sana kalmis bu yemleri nasil kullanmak istersen.Onun icin her gordugunuz guvenligi etkinlestirilmemis kablosuz aga baglanmayin :) -
yani
ağı sniff ederek
web sitelerine girdiğin parolaları öğrenebilir
messenger konuşmalarını görebilir
vs vs
bizim bir arkadaş av için masus açık bırakıyordu bazen :) -
Nese moderme router yoksa arp sabitle balan bise olmaz frewall açık olsun
-
Olu oluuuuur bal gibi olur :D. Ama gmail gibi ssl kullanan sitelere girebilirsin, veya ssl desteği veren bir cgi proxy bulursan onunla da sörf yapabilirsin, sanırım vtunnelin ssl desteğiğ vardı.
Toplam Hit: 14315 Toplam Mesaj: 8