Güvenlik Kamerası Kurulumu
-
Selamun aleyküm hayırlı akşamlar
dükkanda 2 adet kamera var bunları statik falan olması lazımmış
biride statik olmadanda olabilir diyo :D
araştırdım 123.123.123:80 ayarı yapın falan diyor anlamadım
yardımcı olurmusunuz.
istediğim 2 tane kurulu kamerayı pc nasl getiririm
şimdiden teşkkürler
-
Aleykümselam mesajını iki kere okudum yinede tam olarak anlamadım derdini. Sende kurulu güvenlik kamerası sistemi var fakat bunu internetten izleyemiyorsun bu görüntüyü internetten izlemek istiyorsun diye anladım. Dvr kart kullanıyorsan kartın kendi özelliklerinde yazan portu modemden açacaksın. Örneğin port 80 ise genelde 80 olur yada ilave olarak başka portlarda açmanı isteyebilir. Portu açtıktan sonra başka bir bilgisayardan güvenlik kameralarının bağlı olduğu pcnin ip adresini girdinmi görüntüyü izlersin. İp adresini ttnet e başvurup sabit ip yapmalısın. Deneme amaçlı olarak kendi bilgisayarında denerken local ip yi yazarsan görüntü gelir. Başka bir bilgisayardan deneyeceksen ttnetten aldığın sabit ip yi kullan. Bildiğim kadarıyla anlattım modemden port açmayı bilmiyorsan modemin marka ve modeline göre googleden port açmayı arat. Hayırlı akşamlar.
-
anlatmakla kolayca olucak birsey degil bu. Static ip yoksa ya ddns serverla ayarliycaksin yada degisen ip uzerinden devamli ayar yapicaksin. Makinanin yaninda gelen klavuzda bu yaziyordur. Ancak bu isi yapmanin en kolay yolu statik ip ile olur.
-
hacı statik mitatik gec onları uzaktan dükkanı izlemek istiyosan bi kaç işlem yapcan
önce kayıt cıhazı kullanıyosan cıhazın ayarlarından ip vericen
dvr kart kullanıyosanda o bilgisayara ip vercen
kullandıgın kayıt yapan dvr cıhazı yada dvr programında network bölümünde portlar var modemde portları ve ip vericen ayarların bittisonra telekoma gidip sabit ip adresi alıcan buda faturaya aylık 1 yada 2 lira olark yansıyıcak bukadar
dışardan telekomun verdiği ip girince direk kamera yazılımına ulaşcan
-
haci kurulumu falan bilmemde kayit cihazini saglam bi yere sakla. tecrube ile sabittir adamlar komsunun cafeyi soydu kayit cihazinida alip gitmisler polis 2 senedir bulamadi adamlari
-
volkan bunu yazdı:
-----------------------------
hacı statik mitatik gec onları uzaktan dükkanı izlemek istiyosan bi kaç işlem yapcan
önce kayıt cıhazı kullanıyosan cıhazın ayarlarından ip vericen
dvr kart kullanıyosanda o bilgisayara ip vercen
kullandıgın kayıt yapan dvr cıhazı yada dvr programında network bölümünde portlar var modemde portları ve ip vericen ayarların bittisonra telekoma gidip sabit ip adresi alıcan buda faturaya aylık 1 yada 2 lira olark yansıyıcak bukadar
dışardan telekomun verdiği ip girince direk kamera yazılımına ulaşcan
-----------------------------hocam dvd kart felan yok benim istediğim
kamerayı pcde göstermek S:
statik olması farketmez deişşin ip modem açılıp kapandıkça
yterki istediğimz zaman görüntü alabilelim :S