Güvenlik Sistemleri İle İlgili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    ya arkadaslar bana güvenlik sistemleri elemanları ile ilgili teorik bilgiler lazım acaba nerden bulabilirim ?  güvenlik sistemi derkende kamera alarm dedektör gibi  cihazlar..google yazıyorum daha cok reklam sayfaları cıkıyor :(

Boş İşler Uzmanı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

tam ne lazım hoca,nerede kullanacaksın ona göre bir şeyler veriyim.

güvenlik kamerası nasıl çalışırmı soruyorsun nedir? 

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı:
    -----------------------------

tam ne lazım hoca,nerede kullanacaksın ona göre bir şeyler veriyim.

güvenlik kamerası nasıl çalışırmı soruyorsun nedir? 

ya dönem ödevimde kullancam..güvenlik sistemleri elemanları çeşitleri özellikleri fln lazım..

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    yokmu acaba yardımcı olabilcek ? 

Boş İşler Uzmanı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek
    hocam anlamadım ki soruyu :S

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    JordanoR bunu yazdı:
    hocam anlamadım ki soruyu :S
    bak simdi abi..hırsız alarmi yapıyorum devre yi fln tasarladim ama devre hakkında bilgi lazım..hırsız alarmi cesitleri..güvenlik elemanlari üst modelleri hakkında bilgi lazım..

Boş İşler Uzmanı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

KAPALI  ALARM SİSTEMİ 

iki çeşit kapalı devre alarm sistemi var.biri kablolu yaygın olarak kullanılan diğeri kablosuz.kablosuz ama dışarı bağlanan siren ve keypada kablo çekilmesi gerekiyorç

çalışma sistemi panelin üzerinde zone ler yani bölgeler var.oralara dedektorleri işliyoruz.4 zone 6 zone .. şeklinde gidiyor piyasada ençok 4-6 zonlu kullanılır.

220 w 50-60 hz trafo ile ac olarak panele işlenir

dedektorlerden gelen hareketten panel tetik alıp sirene ve telefon arayıcı module bildirir.siren yapılan ayara göre x desibellik bir sesle çalarar.telefon arama modulu hanesine kayıtlı en fazla 9 numarayı arar.numaralar gsm ve telekom numrası olabilir.siren 15 saniye kadar tetik almassa tekrar off konumuna düşer.bu değişkendir.süreklide çalabilir.

bir alarm paneli çalışması için gereken sistem elemanları

1.alarm paneli DSC, paradox v.s ...

2.pır dedektor,kalite ve algılama yönleri değişkendir.kedi tanımaz köpek görmez.hassas gibi özellikleri vardır.

3-tuş takımı.farketmez lcd ekranlı ve ekransız olarak bi kaç çeşit vardır.

4-harici siren. + ve  - tetikle çalşabilen bazıları sadece + tetikle çalşır sirenlerdir üzerinde iki yada bi hoparlor bulunan kapalı devre sabotaja karşı korumalı (yani yerinden söküldügünde yada kapak açıldıgında çalışması için buton bulunur).ses çıkış desibel değeri değişken üzerinde birde yürüyen sensör flasör vardır.

trafo: 220 yi 24 e düşüren trafo gereklidir 50 60 hz

akü: 12 w 7 amper akü iki adet biri sirene diğeri panele takılır.sirenlerin çogunda akü görevi gören şarş edilebilir pil vardır.ozamn bir tane panele yeterlidir.

telefon arama modulü: üzerine ses kaydı yapılabilen markasına göre en fazla 9 yada 10 numara tanımlanabilen tetik aldıgında tanımlanan numaraları tek tek belirlenen sırayla arayan modul.ptt den gelen telefon hattı girilir.

kablo 6x022 alarm kablosu kullanılır.

GÜVENLİK KAMERASI SİSTEMLERİ

güvenlik kamerası çalışabilmesi için dvr kart ve kamera gereklidir yada dvr kart görevi görecek so cihazlar.bilgisayar olmadan bağımsız çalışır.kendine ait işletim sistemi vardır

en sorunsuz çalışabilen bazı güvenlik kartları dvr

-hikvision dvr kartlar

-vguard dvr kartlar

-evertech vguard la hemen hemen aynıdır.dvr kartlar

bu kartlar dışında 3 d eyes te olabilir

kamera tanınmış büyük firmalar da artık kamera ürettirdiği için (samsung toshiba vs...) marka vermeyeceğim.

TVL tv çizgisi tivilayn diye okunur kameranın gösterim kalitesi çizgisidir.en çok piyasada 420 530 tivilayn kullanılır.

lüx değeri ışık hassasiyet değeri genelde gece görüşlü kameralarda önemlidir.nekadar karanlıkta kalsada gösterebileceğinin oranını verir.0.1 lüx 0 lüx gibi

bağlantı için BNC biensi diye okunur konnektordur bağlaması basit ve önelimidir.

enerjü fişi 12 dc ile çalışır çogu kamera + ve - yi kameraya işlemek için kullanılır.

adaptor 450 w bilgisayar poweri 16 kameralık bir sisteme yeterlidir.sarı ve siyah uctan alınabilir.giri ve yeşil renk elektrik geldiğinde çalışabilmesi çin şase yapılır.

kablo en çok ve kullanışlı 4+1 cctv kablo kullanılır.

software taraf:dvr kartın programı yüklenip bikaç ayar yapıldıktan sonra  pc den görüntü alınır,kayıt yapılır

NOT: alarm panelinde en dikkat edilecek husus telefon bölümüdür.eğer birisi telefon hattınızı keserse alarm paneli hiç bir işinize yaramaz.bunun için iki yöntem var

birincisi telefon hattınızı sağlam bir alarm takip merkezine yönlendirmek.yönlendirince ne olacak:telefon hattınıza adam yan keskiyi basarsa haber alma merkezine bilgisayar monitorune sesli bir şekilde telefon hattı kesintisi ve sizin isminz ekrana düşecek o adamlarda sizi ve emniyeti bilgilendirecek.haber alma merkezindeki eleman maaşını alamamıssa, yada maç seyrediyorsa uyuyorsa bunun gib sebeplerden dolayı gece ikaz sesinide kapamışssa vay halinize :)

ikincisi:GSM alarm panelinin üzerine gsm modulu takıp sim kartı takrsanız.ptt den yani kablo kesintisinde bağımsız çalışır.ve en güvenli sistem sayılır.

kapalı devre alarm sistemi devre dışı bırakılabilirmi?evet sirene ses geçirmeyecek kadar köpük sıkıp telefon hattını kesersek alarm sistemi devre dışı kalır.devre dışı kalır ancak çalmaya devam eder.enerjiyi keserseniz aküden beslenir.sırayla devre dışı bırakma işlemi uygulanır.denemyin bilginiz olsun diye yazdım :)

ikiside geniş kapsamlı bi konu. hareketli kameralar ip kameralar kablosuz kameralar,lazer ded.kapı kontakları ... diye uzayıp gidiyor genel olarak bişeyler yazdım umarım okuayana faydalı olur

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
Toplam Hit: 1603 Toplam Mesaj: 7