Güzel Yazı Yazabilen Edebiyatçı Muridler! Essay Sınavı İçin Tavsiyeleriniz
-
arkadaşlar inşallah bi vakıftan burs alacagım
ama öncelikle bu haftasonu essay(kompozisyon) sınavından geçmem lazım
ve yazı yazma konusunda cok iyi değilimdir, oyuzden tavsiyelerinize ihtiyacım war
oncelikle konu ne diceksiniz ama konu sınavda belli olacak,
ama gecen yıllarda genel olarak su konularda yazdırmışlar
-kendiniz ulkeniz ve tum insanlık için gelecekte neler dusunuosunuz, nası bi gelecek bekliyosunuz
-ulkenin suanki durumunu nası degerlendiriyorsunuz, gelecekte nerelerde hangi durumlarda olacagı hakkında neler dusunuyorsunuz
sizce nası başlamalyım neler yazmalıyım , tavsiyelerinizi bekliyorum
-
up
-
Essay yazma tekniklerini mi soruyorsun ? Konuda nelerden bahsetmen gerektiğini mi?
-
ikiside
daha once hiç essay yazmadım, nası yazılır bilmiyorum
vede şunlardan bahsedersen ii olur, şu noktaya değinebilirsin gibi tavsiyeler işime yarayabilir
-
Essay yazmakla ''Edebiyatçı'' arasındaki bağlantıyı çözemedim. Essay bilimsel makaledir.
Kısaca özetlemeye çalışıyım, anlamadığın kısım olursa detaylı anlatırım.
5 paragraftan oluşur.
Topic Sentence (Giriş Paragrafı)
3 Supporting Sentence (Gelişme Paragrafı - Konuyu özetlediğin kısım)
Concluding Sentence (Sonuç Paragrafı)
Essay topic sentence'da anlatacağın konuyla ilgili 3 ana fikir belirtirsin. Önemliden önemsize doğru bir sıralama yaparsın. (Belirlediğin konuyla ilgili supporting sentence'da sunacağın 3 ana tema.)
Supporting sentence'da, topic sentence'da belirlediğin her ana fikri 3 ayrı paragrafta açıklarsın. Bu paragraflarda kendi fikirlerinde yer alabilir, sorularda sorabilirsin, oranlarda verebilir, örneklendirmeler yapabilirsin.
Concluding sentence'da, topic sentence'da belirttiğin 3 ana fikri sonuçlarıyla temellendirirsin. Vakit kaybetmemek açısından topic sentence'ı biraz harmanlayıp concluding sentence'a uyarlayabilirsin. :)
-
ben kompozisyonla essayi aynı şey zannediyordum
galiba tevde benim gibi düşünüyo
bana gönderdikleri mailde aynen boyle yazıyor
İlk elemeyi geçmiş bulunmaktasınız. İkinci aşama ESSAY (Kompozisyon) yazdırılmasıdır.
teşekkür ederim hocam..