Haber Değeri Olan Foto Ve Videolari Satmak
-
misal duran adamın fotoğrafını çeken eleman bi kazanç sagladimi bundan yada bi uçak kazasının videosunu sadece bi kişi çektiyse vs vs bunlar gibi şeylerin maddi dönüşü oluyomu arkadaşlar
-
haber ajanslarina satiyorlar, icerigine gore deger bicilir, pazarlik doner.
-
hojucuk bunu yazdı
Bu haber ajansları kimlerdir ?
Bunlarla nasıl iletişime geçilir ?
Mahallede olan bir araç kazasının bilgilerini bir makale şeklinde fotolarıyla beraber bunlara ulaştrabiliriz ancak bir ücret istemek için ilk yol ne olmalı ?
Bu tarz bilgilere sahip birileri varmı aramızda ? Bende bunu sorayım dedim.
-
SnipeTR bunu yazdıhojucuk bunu yazdı
Mahallede olan bir araç kazasının bilgilerini bir makale şeklinde fotolarıyla beraber bunlara ulaştrabiliriz ancak bir ücret istemek için ilk yol ne olmalı ?
http://www.iha.com.tr/
başlıcaları bunlar hoca bütüm kanal internet gazete vs yerlere bir çok haber bu ajanslardan servis edilir kendi haber kaynakları dışında -
SnipeTR bunu yazdıhojucuk bunu yazdı
arkadas yazmis iste demirbas ajanslar onlar aa , cihan , ihlas , dha vesayre..
haber ajansina haber pazarlamak kolaydir , onlar zaten haber yakalamak icin bir cok kendi bos gezerini saga sola hadise cikabilecek lokasyonlara akbaba gibi salarlar.
senin elindeki kayit,goruntu vesayre luzumlu gorulur ise , traj , kamuyu , hit , reklam , itibar yahut para beklentilerini karsilayabilecek nitelikteyse cuzzi bir rakam cekerler sana , yok olmaz su bu ajans su kadar verdi, veya biraz yukseltin tarzi diretme ile yukseltilir. bazen oyle bir sey yakalarsin ki umdugundan fazlasini kendileri teklif ederler lades olursun.
-
Peki diyelim dha ya sattik ama ihlas yada baska biyer ordan aldı yayınladı. fotoğraf yada haberi nasıl koruruz? yada ben ihlasa satiom ama o da oburune satmasin.
bunlarin hazir template sozlesmeleri fln varmidir?
-
ornegin ihlas habere yeni zelandanin auckland sehrinde kalabalik bir plazanin onunde ansizin 20-30 kisinin bir araya gelerek yaptigi haka dansini cekip pazarladin ve sattin.
artik onlarin imzalatacaklari evrak ile tum haklari haber ajansina aittir . ister satarlar ister anonim olarak kullanirlar baskalari calar eder ama bu seni baglamaz.
sarki sozu yazip bi sanatciya sattiktan sonra soz ali ,muzik veli gibi dipnota mutemadi kalmaz.
-
ajanslarinda copyright gibi kendi iceriklerini koruyabilecekleri hukuklari, haklari var yasalarla duzenlenmis, sunulmus.
takip baslatirlar , haberi kolpalayan verilen surede icerigi kaldirir yahut kaynak belirtir yada ceza yer