Haber Sitesi Projesi İçin Personel Alımı (Ankara‘Da Yeterliliği Olan Mürid/Müridelere Şans Tanıyabilirim)
-
Bir haber sitesi projemiz var.
Profesyonel ve ulusal çapta yeniliklerle dolu bir proje.
Belli bir yatırımla yola çıkmayı planlıyoruz kısmetse.
Bunun için hazır haber siteleri ihtiyaçlarımızı karşılayacak düzeyde değil. Web tasarım ve programlama firmalarıyla da hiç bir zaman iyi geçinilmiyor. Hem çok yüksek maliyetler çıkarabiliyorlar, hem sözleşmeleri çok rahat eğip bükerek piçlik yapabiliyorlar, hemde müşterinin bir talebi karşısında yetersiz kaldıklarında işi sağa sola yatırıyorlar.
Bu sebeple sitenin yapımı ve yayını için sürekli görev alacak elemanlara ihtiyacım var.
Kafamda şöyle bir şablon oluşturdum. Fikrirlerinizi bu noktadan itibaren istiyorum. Öncesine bulaşmayın orası sabit :)
ana omurgayı ve sonradan eklenecek olan bütün uygulama ve fikirlerin eklenmesini tek bir programcı sırtlayabilir mi? böyle bir personelin maaş aralığı ne olabilir? kriter olarak hangi dili seçmeliyim? canlı yayın, fonksiyonel bir üyelik sistemi ve benzeri bir çok modülün kodlanması için hangi dil daha yatkın ve kullanışlı?
bir ekip olarak çalışılacağı için bir grafikere de ihtiyaç var. bu grafiker sitenin yapımından ilerleyen süreçte reklamlara fotoğraflara videolara kadar grafikle ilgili tüm kısımlarda görev alacak. bunda kriter ne olmalı. hangi yazılımları kriter olarak almalıyım verimin yüksek olması için?
bu iki iş tanımı dışında ek bir iş tanımı gerekli mi sitenin yapımı ve teknik anlamda yürütülmesi için? gerekli ise nedir ?
sorular çoğaltılabilir. sizlerde ekleyebilirsiniz. doğru düzgün bir fizibilite çalışması için işin bu kısmını doğru çözümlemem lazım.
şimdiden herkese teşekkürler.
-
programlamada olmasa köşe yazısı yazarım hacı senin için.
tahminim "thekurdishnews" olabilir bu oluşum :P
-
hehe :) yok hacı isim o değil marka olabilecek güzel çağrışımlar yaratacak bir isim belirlendi zaten.
yazarlarda genel olarak akademisyen ve tanınmış yazarlar arasından seçilecek.
ama sen genede yaz. ben çokyüz defa okur hit yaparım sana :D
-
lan benim neyim eksik onlardan. neyse sen kur sistemi anlaşırız. sulandırmayım. ciddi iş belli ki.
-
bu iş için ayırdığın bütçe nedir sıfırdan bir script yazdırmayı planlıyorsun sanırım ve bir ekip
-
yazılım şirketlerini yüksek maliyetlerden dolayı istemiyosun ama böyle bir iş için free çalışan daha yüksek ücret talep edebilir düşük bulursun ama ne kadar düzgün olur bilinmez çünkü öyle bir piyasa ki 400 500 liraya da e ticaret yazan var 6.000 7.000 de yazan var aradaki farkı sen düşün o yüzdn taleplerine doğru cevap alabilmek için ciddi bir iş diyosan bir firmayla anlaşmanı tavsiye ederim
-
Ankara'da bulunuyorum Grafik konusunda yardımcı olabilirim lakin gün içersinde sürekliliği sağlayabilmeniz açısından bana vereceğiniz ücrete ve garantiye göre gelirim ama onun haricinde FreeLancer Destek isterseniz akşamları bu konuda gerekli imkanı gösteririm.
-
Dil olarak kesinlikle PHP tavsiyemdir. Microsoft' abağlı kalmazsın lisans ücreti ödemezsin aynı zamanda PHP esnek ve kolay bir dildir, birçok komplike dil ile bütünleşip çalışabilir Htaccess URL Rewrite olayı PHP' de olduğu kadar hiç bir dilde kolay ve esnek değildir. Bu yüzden PHP tercih etmen senin için büyük bir avantaj olacaktır.
Grafik konusunda (uzmanlık alanımdır aynı zaman da) Photoshop bilen kullanıcı ilk başta isteklerini yerine getirebilecektir ancak kurumsallaştıktan sonra vektörel çizimler ağır basacak ve iş yükü grafikerin üzerinde 2 kat artacaktır (hitin arttıkça bir çok sabit reklam alacaksın, subdomain açıp yeni bir hizmet yayınlayacaksın, kartvizit basacaksın, broşür yapacaksın ve hatta belki basılı medyaya el atıp dergi basacaksın) bu yüzden yalnızca Photoshop işini görmeyecek ve bu elemandan aynı anda Photoshop, Corel (yada illustrator), Indesign kullanmasını bekleyeceksin ve bu 3 programıda işe alım sürecinde mutlaka ve mutlaka iste. Bunların yanında Flash kullanıyorsa buda bu elemanın bu işi öğrenebilmek için ne kadar yırtındığını gösterir (mutlaka işe alım sürecinde zor birşeyleri yanında yapmasını iste, sağdan soldan çlaıp çırpan yada başkasına yaptıran tonla tanıdığım var)
Bunların yanında grafikerin tasarladığı ve coder(programcı)in hayata geçirmesini beklediğin projenin grafiker ile programcı arasına giren bir eleman daha var ki onunda yeri yatsınamaz ölçüde önemli. Grafikerin tasarımlarını kodlamaya uygun hale getirip codera gönderecek olan CSSci :} bu adamda çok önemlidir. CSS için personel alımı yaparkende daha önceki referanslarını ve w3c standartlarında css dökümü yapıp yapamadığını kontrol etmen gerecek.
Bu elemanların ortalama maaşlarına gellirsek
Coder = 2.000 ile 3.000 TL arasında alır orta ölçekli firmalarda.
Grafiker = 2.000 ile 3.000 TL arasında alır ama unutulmamalı ki coder ne kadar sağlam olursa olsun o sadece altyapıyı yapar sunumu (ambalajı) grafiker hazırlar ne kadar janjan o kadar fazla müşteri demektir.
CSS = 1.000 ile 1.500 TL arasında alır orta ölçekli firmalarda ama daha küçük bilişim firmalarında 600 TL. ye çalışan CSS personelide gördüm. Hatta sayfa başı 50 TL' ye CSS dökende gördüm.
Güzel bir teklif ile gelirsen çalışmayı düşünebilirim. (Yayın hayatında izleyeceği yol, yanlısı olduğu tarafta benim için önemlidir.)
-
hocam bu kadar ayrıntılı birşeyler üşünüyorsan umarım işe girecek arkadaşın emeğini sömürmezsin ve güzel paralar verirsin. ben şuan sakaryada bil müh. okuyorum eğer iş sakaryada olsa işe başvururdum . ücret olarak sadece coder için 2 3 bin şart diye düşünüyorum ayrıca tek bir coder senin istediklerni yapabilir ama her istediğini bu arkadaş yapacağından öyle hadi şunu yap hemen deme yoksa çoğu yerini eksik yapar ilerde uraşırsın.
not: amca oğlum bir firmaya site yaptırdı adamlar 2,5 ay da yaptılar siteyi bir taraflarını yaya yaya sitte bi geldi hiçbi istedikleri yok bide adamlara 2,5 milyar vermişti adam hala 1 milyar daha istiyordu bizde vermedik çünkü yaptıkları iş beş para etmezdi . bende amca oğlumun isteklerine göre 0 dan site yaptım bir hafta sürdü css html php falan kısımlarıyla ama anam ağladı bide az para aldım sen böyle yapma ne 2,5 ay da salak bir yere yaptır nede benim yaptığım gibi 1 haftada 0 dan site isteme herkes yapamaz ben gece gündüz uraşmıştım .
not 2 : seninle fazla alakalı olmadı galiba ama olsun söyledim içimi döktüm :D