Hacizlerde Avukatlık Ücreti
-
Hukukçu müritler
Zamanında benden daha hıyar hıyarın birine kefil olup bankaya ödenmeyen kıredi taksitlerinin bir kısmını avukatlık masraflarıyla beraber ödemek zorunda kalmıştım...
Sonra bir avukat bulup dava açtım... Davayı kazanmışız .. Fakat benim avukat şimdi benim kazandığım paradan bir de şu bu masrafı ile vekalet ücreti de talep ediyor...
Yani hem madur oluyoz hem davayı kazanıyoz hem de cebimizden opara çıkıyor... Bu gibi masrafların karşı taraftan tahsili gerekmez mi?
-
benim bildigim oyle. sen kazandigin taktirde avukat ve mahkeme masraflarini karsi tarafin odemesi gerek ama baska bisi warsa bilmem
-
Karşı taraf, asgari ücret tarifesindeki ücreti öder. Düşün ki, sen benle 50.000 TL'ye vekalet için anlaşıyorsun.Davayı kazandık. Karşı tarafın 50.000 TL ödemesini bekleyebilir misin? Böyle birşey olsa sürekli kötüye kullanılırdı değil mi?
-
senin avukatın senden para ister hocam
harc parası dosya masrafları pul vs. avukatın kendi alacağı vekalet ücretini sen vercen
ama alacağın para içerisine bu masraflarda dahil edilir.
-
@Karatahta mürit kardeş o zaman ben bankaya neden avukat parası şu bu ödüyorum da karşı taraftan tahsil edemiyorum... (varsayalım ki ben de asgari ücretten anlaştım avukatla )
-
mahkeme giderleri ve avukatlık vekalet ücretini zaten tahsil edebilirsin. (ilamda yazılıysa) Ama bu demek değil ki, senin avukatına ödediğin paranın hepsini alabileceksin.