Hacker’Lar Windows Güvenlik Kontrolünü De Aştılar
-
Microsoft, geçen hafta belli bir süredir deneme aşamasında olan Window Genuine Advantage sistemini devreye soktuğunu duyurmuştu. 

Sistemin amacı, Windows güncelleme sitesinde bağlandıklarında kullanıcıların işletim sisteminin yasal olup olmadığını kontrol etmek. Fakat sistemin devreye girmesinin üzerinden daha birkaç gün geçmiş olmasına rağmen Hacker’lar güvenlik engelini aştıklarını duyurdular.
Microsoft’un geçen hafta devreye soktuğu Window Genuine Advantage (WGA) sistemi, korsan Windows sistemlerinin belli başlı güncellemeleri elde etmesini engelliyor. Kullanıcı sistem aracılığıyla, yasal olup olmadığını kontrol etmek üzere Windows’u tarayan bir ActiveX kontrol programcığı indiriyor. Eğer işletim sistemi onaylanırsa, kontrol programcığı güncellemelerin indirilmesini sağlayan bir anahtar kuruyor.
Fakat Hacker’lar, hayata geçmesinin ardından birkaç gün sonra WGA’i bir JavaScript koduyla aştıklarını açıkladılar. Hacker’lara göre engeli aşmak çok basit. Sistemin bu kadar kolay bir şekilde aşılması ise son zamanlarda yazılım güvenliği alanında önemli ilerlemeler kaydeden Microsoft için prestij kaybı yaratıyor. Microsoft yaptığı açıklamada ise bu hile üzerinde araştırma yaptıklarını belirtti.
KAYNAK: Pctime
-
Ne olcak bu Windows'un hali.. ehuehu
Olsun ya adamlar o kadar uğraşıyor. Ama bu kadar da olmaz ki küçük bir javascript koduyla bu sistemi aşılabiliyor. Bill gates yanlış yapiıyor. Bu sistemi geliştiren adamlara deste deste para vererek. :)
-
Hatasız kul olmaz sonuçta yapan insan ama o muhendis kadrosuna yakışmıyor böyle acıklar
-
her zaman demişimdir.
"hackerlar her zaman bir adım öndedir.."
ama her zaman....
-
Yok o belliydi zaten, boyle bir sistem sadece basagrisi yaratir.
cunku o sistem gecilemese bile insanlar lisansli kullanicilarin keylerini hackleme yoluna gidecek ve bundan zararli cikan lisanslı kullanıcılar olacaktır
-
Genuine çok boktan bi olay... microsoft çok büyük ibnelik yaptı bunu geçereliliğe sokarak beleşçi topluma balta vurdu tabi bununda çareleri ve tepkileri ortaya çıkıcak çıkmaya başlamış bile..
warezci oluşum engellenemez... türk toplumunun %80 i warezci aslında ama farkında değiller...
en ufak bi oyunu cd den cracklediğinizde warezci oluyosunuz :)