Hacker‘Lar Youtube‘U Kırdı
-
Günde 2 milyardan fazla sayfa gösterimiyle kendi rekorunu kıran ve 2006 yılında Google'ın satın aldığı YouTube, bu sabah saatlerinde hacker'ların saldırısına uğradı.
Google'ın popüler video portalı YouTube, hacker'ların saldırısına uğradı. Hacker'lar, YouTube'ta yer alan videoların altında bulunan yorum bölümüne kod yerleştiren hacker'lar, videoları çalıştıran kullanıcıları doğrudan cinsel içerikli sitelere yönlendirdi.
Sabah saatlerinde meydana gelen hacker saldırısının etkisi ise 1 saat sürdü. Olayı fark eden ve önlemini alan Google, konu ile ilgili yaptığı açıklamada YouTube'un sabah saatlerinde saldırıya uğradığını doğruladı.
Önlem olarak kullanıcıların bir süre yorum atmasını engelleyen Google, YouTube'a saldıran hacker'ların yorum sisteminde bulunan bir açıktan faydalandıklarına dikkat çekti. -
bizde kapalı olduğundan kaçırdık hackerların cinsel içerikli videolarını tühh :D
-
dün 4chan 'la inci giriyolardı kodu felanda vermişlerdi.
incide arama kapalı baskın linkini bulamadım :|
ekşiden veriyom >
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=19600549
comment'lerde <script><script>(kötü niyetli javascript kodunuz) şeklinde bir açık bulunmuş, yani 2.ci script şeysini temizlemeden sayfaya ekliyor. düzelene kadar youtube kullanmamanız önerilir.
----
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=19600926
javascript exploit'i 4chan ve ebaumsworld'de yayınlandıktan sonra ortalık kızışmıştır. google şu anda yorumları gizlemekte.
şeklinde :)
inci sözlükde katıldı tabi onsuz olmaz :)
-
gelen giden degdirmeye basladi youtube a :)
-
bizde youtube her zaman açık.yurtdışı:))
-
incidir o inci :d
-
evet bende denk geldim ama butun videolar etkilenmedi bu olaydan. kac videoya yorum atabilirlerki. yanlis hatirlamiyorsam javascript koduydu.
amele isi, saglam elemanlar olsa videolara yorum atan bot yaparlardi, mal mal tek tek yorum atmazlardi. -
2 gün önce gördüğüm bi açıktı ama kullanamamıştım :D
hackforums.net te 2 gün önce verdiler bunu.
ben yaptım yaptım olmadı heralde fixlediler dedim meğer millet köşeyi dönmüş bu açıkla :D