Hafıza Kartı Kullanmadan Android Kurmak ( Galaxy Ace S5830 )
-
Selamlar,
elimde galaxy ace s5830 var 5830i değil
hafıza kartı girişi okumuyor. Cyanogen rom yahut farklı bir rom atmak istiyorum kendi romu çok hafıza tutuyor, 180 mb tel hafızası formattn sonra 130 mb falan dolu direk..hafıza kartı ihtiyacı olamdan direk usbye bağlayıp atabileceğim hafif rom var mı?
sms alsın twittera girsin whatsapp da yüklerim yeter...
gerçi şimdiki hali de yapıyo bunları ama foto falan çekemiyorum mesela
neyse daha hızlı daha hafif bişeyler lazım işte hafıza kartsız kurabileceğim..
-
Şunu buldum ama hafıza kartsız nasıl atarsın bilemiyorum .
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2245418
-
Linux ortamında telefonu bağla daha fazla alan görürsün. Androidin linux tabanlı olmasından dolayı windows ortamında bütün partitionları göremezsin.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Linux ortamında telefonu bağla daha fazla alan görürsün. Androidin linux tabanlı olmasından dolayı windows ortamında bütün partitionları göremezsin.
benim ne kadar gördüğüm önemli değil telefonun "hfıza dolu" uyarısı önemli hacı :D
@ne0n12 inceleyeyim teşekkürler
-
noname bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
benim ne kadar gördüğüm önemli değil telefonun "hfıza dolu" uyarısı önemli hacı :D
@ne0n12 inceleyeyim teşekkürler
Hocam hafıza kartsız yeni rom yüklemem lazım dediğin için bu yöntem yapılabilecek teş şey. Sonraki işlem ise cyanogenmod gibi bir rom kurduktan sonra genel olarak en iyi internal hafızaya erişirsin. Olmadı root explorer tarzı root erişime sahip bir uygulama indirip internal hafızadaki bazı barebone dediğimiz samsung uygulamalarını falan kaldırabilirsin. Aynı şekilde kurduğun romu odex haline getirirsen de azıcık alandan ve ramden kazanabilirsin.
Samsunglarda varmı bilmiyorum ama htc modellerde custom mtd olayı var. System ve cache partitionunu tekrardan boyutlandırıp internal hafızaya daha çok alan katıyordun.