Hafıza Kartı Problemi
-
Merhaba arkadaşlar
Şimdi ben hafıza kartını formatladım ve bu gece bolca fotoğraf çektim. Adamın biri apartmanında eğlence düzenledi benden de fotoğraf çekmemi istedi.
Hafıza kartını bilgisayara taktım tabiki klasik kısayol virüsü çıktı neyse girdim klasöre birde ne göreyim 2 gün önce çektiğim fotolar çıktı. Halbuki hafıza kartına makinadan format atmıstım.
Makinaya geri taktık kartı bu defada içerik yok diyor.
Bunu nasıl çözebilirim karta virüs bulastı ancak bugun çektiğim fotografları bir türlü geri getiremedim :(
Makina nikon 5100 -
Virüs gizli dosya yapmıştır onları bilgisayarını ve kartı virüslerden temizlemen lazım. Tavsiyem güvenli modda combofix ardından pandanın cloudantivirüsü var ücretsiz bunları kurman.
-
Hocam kartı takıyosun pc ye sağ tıklayıp arşive ekle diyorsun(Bunun için winrarın kurulu olması lazım) daha sonra arşiv içinden dosyaları seçiyorsun resimler genellikle .jpg uzantılı olur virüs .exe .bat olur büyük ihtimalle tektek seçip arşivden çıkarırsın umarım işini görür.
-
yok hocalar hafıza kartında hala eski dosyalar var.
yahu benim anlamadığım kartı formatladım ve yeni foroğraflar çektim videoda dahil buna ama pcye taktım kafayı yedi formatlamadn önceki fotolar çıktı