Hagakure-Yamamato Tsunetomo
-
Hagakure-Samurayın El Kitabı...
Kitaptan beğendiğim bir bölümü yazıyorum..
Hatalar,hatalar,hayatımız boyunca bir sürü haya yaptık ve yapmaya devam edeceğiz,kaçış yok…
Yaptığınız hatalara,ya da hata yapan kişilere karşı bakış açınız nasıldır bilemem,ancak okuduğum bir kitaptan alıntı yapmak istiyorum,pek bi hoşuma gitti…
Kitap adı:HAGAKURE
….falanca kişinin terfisinin tartışıldığı bir sırada,konsey üyeleri,adam yakın zamanda bir sarhoş arbedesine karışmış olduğundan,terfinin faydasız olacağı kanaatine varmak üzereydiler.Ama biri dedi ki: Eğer bir kez hata yapmış her adamı bir kenara ayıracak olursak,büyük ihtimalle faydalı bir adamla karşılaşamayız.Bir kez hata yapmış bir adam,pişmanlığı yüzünden daha sağduyulu ve faydalı olacaktır.Terfi edilmesi gerektiğini hissediyorum.
Bunun üzerine bir başkası sordu: “Ona kefil olur musun?”
Adam cevap verdi: “Elbette olurum”
Diğerleri sordular “Neye dayanarak kefil olursun?”
Ve adam cevap verdi: “Bir kez hata yapmış bir adam olması gerçeğine dayanarak kefil olabilirim.Hiç hata yapmamış bir adam tehlikelidir.” Bunun üzerine adamı terfi ettirdiler…
___________________________________________Güzel bir kitap,birbirinden bağımsız anılar ve tavsiyelerle dolu..Fiyatı 6 ytl olsa gerek
-
tecrübe nedir?
TECRÜBE= yedigin kazıkların ve yaptıgın hataların toplamıdır....
bu bir kitapta yazmaz... ama herkes bilir bunun bu sekilde oldugunu...
-
Beğendim..
Demek ki neymiş, hayatta hiç hata yapmayan insan hata yapma potansiyeline en fazla sahip olan insandır :)
Peki aynı hatayı üst üste yapanlara ne demeli :p
-
Kitaptan sevdiğim bir bölüm daha...
-
oo ben okumuştum bunu ilginç bi kitap ,samurayın yolu : )
-
Kitapban bir bölüm de benden olsun ... Kitabı bidaha okuycam ya : )
"Öğrenmek iyi birşeydir, ama çoğunlukla hatalara yöneltir.Rahip Könan'ın tembihinde olduğu gibi.Kendi yetersizliklerimizi anlamak için, usta insanların işlerine sadece bakmak bile faydalıdır.Ama bu çoğu zaman olmaz. Sıklıkla, kendi fikirlerimizi takdir eder ve tartışmaktan zevk almaya başlarız."
-
Kitapta altını çizdiğim bir bölüm;Her şeyin özgün halinde anlam ifade ettiğine dair...
Sayfa 38:
Adamın biri rahip Shungaku'ya dedi ki,"Lotus Sutra mezhebinin yapısı iyi değil,çünkü çok korkutucu"
Shungaku cevap verdi,"Bu korkutucu yapısı yüzünden Lotus Sutra Mezhebidir o.Yapısı öyle olmasaydı,tamamen farklı bir mezhep olurdu" Mantıklıdır bu..
-
acaba bunu e-book'u var mıdır ? varsa elinde olan paylaşırsa sevinirim.
-
rahip Shungaku çocuğu görerek soru sorar : " bu çiçekler dağların yamaçlarında yetişir söyle bakalım hangi yüce dağa çıktın"
çocuk cevap verir : " sana ne yrraam" :)
( sert olduysa pardon :)) sadece ara da gülelim eğlenelim;-)