Hakem Heyeti Pc Değişimi
-
Merhaba sevgili dostlar.1 sene önce Levona Yoga 7 dokunmatik ekran laptop aldım.Aldığım günden itibaren malesef sorunlar bitmek bilmedi.Ekan touch pad daha sonra da anakart değişti.
Hakem heyetine vererek vatan computer üzerinden pc mi değiştirme talebinde bulundum,Hakem heyeti beni haklı görerek pc yi değiştirmek için lehime karar verdi.Geçen gün vatan computer den aradılar ve benim pc nin stoklarıda kalmadığından dolayı bana başka bir model önerdiler.
Bu tür işlemler de daha önce tecrübesi olan var mı acaba.Bana önerdikleri model ayrılabilir ekran lı tablet olabilen bir pc.Tahminimce aynı fiyata yakın fakat satışı ağır olan bir model ile değişim yapıp benden kurtulmak istediler.
Şuan için bu modeli istemediğimi belirttim ve tekliflerini reddettim.Bundan sonra süreç nasıl işler acaba ?
Açıkçası para iadeside almak istemiyorum.
Mevcut bilgisayarım (Benim aldığım tutar 37.700)
Önerilen Bilgisayarımsı şey
https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-duet-5-13-nesil-core-i7-1355u-16gb-512gb-ssd-12-4inc-w11.html
-
Bu yoga modeli sadece lenovo da varsa zor gibi. Alınan kararı bilmiyorum ama karar çıktıktan sonra başka satıcıda bu model var ise oradan satın alıp sana vermesi gibi bir durum hatırlıyorum ama doğrulayamadım. Hiç aramadım "Alo 175 Tüketici Danışma Hattı" başka bir yasal hakkın olup olmadığını dormayı dneyebilirsin.
Bu akşamda akıyor maşallah:
https://www.tahribat.com/forum/mediamarkt-dava-sonuclandi-259565
-
Yeni alacağın cihazın garanti durumu nasıl oluyor ? Sıfır dan mı başlayacak yoksa eski cihazın kalan garanti süresi kadar mı ? Eğer garantisi sıfırdan başlaycaksa bilgisayar ihityacı olan birisine nakit olarak satarak farklı marka bakılabilir.
-
Zaten önerdiğinin ekranı ufak. Aynı özellik veya üstü olmalı, şartın öyle olduğunu hatırlıyorum.
Zaten haksızlar.
-
siberturq bunu yazdı
Zaten önerdiğinin ekranı ufak. Aynı özellik veya üstü olmalı, şartın öyle olduğunu hatırlıyorum.
Zaten haksızlar.
Evet hocam misli veye daha üstü bir modelle değişmeleri lazım ama yemlemişler,sanırım bu modeli piyasada fazla satamamışlar
-
Bu değişimlere daha önce çok şabitliğim var. Hatta abimden nokia lumia 720 vardı. Bana verdi sonra bu telefon arıza yaptı, garantide yapamadı, değişim yaparak o zaman üst model sıfır telefon geldi kutusunda.
Yani senin durum net. Zike zike verecekler. Daha iyisini.
-
Ben laptop değişimi yaptım yeni hocam,
tüketici hakem heyeti misliyle karar vermiştir, karar kesinleştikten sonra firma ölü taklidi yapıyorsa icra dairesine gidiyorsun
icra takip talebi açıyorsun. Merkez mahkemelerin olduğu icra daireleri daha resmi işliyor bence.
İcra talebi açarken bu şekilde icra takibi açacağım hakem heyeti kararıma diyeceksin bu kağıdı verecekler

icra takibe düşücek onlara bildirim gidicek ben bu talebi açtıktan 1 hafta sonra icra dairesine gittim dediler ki e tebligatı bugün gitmiş 2 hafta sonra kesinleşir icra takibi.
2 hafta sonra icra takibi kesinleşti icra dairesine gittim icra kesinleşti ürünle birlikte gelin yarın icra yapalım dediler 1400 lira gibi bir para yatırdım sonra izmir mimar kemalettinde çok bilindik bir notebook mağazasının şubesi var oraya gittik laptobu icra dairesi memurlarıyla birlikte haczettik. laptop sonra tekrar sorunlu çıktı tekrar hakem heyeti sürecindeyim işlemler bitsin onun konusunu ayrı olarak açacağım.
toplamda 3500 lira bir para ödedim icra bana geri ödedi bunu.
yapman gereken firma misliyle ürünü değiştirmiyorsa bu şekilde icra talebi başlatıp 3 haftalık bir süreci yürütmen gerekiyor. firma ürünü hazır ettiği için ürünün bugün ki değeri hesaplanmadı ama ürünü bulmasaydık sanırım ya orada haciz olacaktı ya da muadil bedel hesaplaması orasında tam emin değilim.
akmarky tarafından 23/Şub/25 00:55 tarihinde düzenlenmiştir -
siberturq bunu yazdı
Zaten haksızlar.
bir de bu tür durumları iyice icra talebi açtığında icra memuruna, müdürüne anlat neden eksik olduğunu farklı olduğunu tek tek sırala iyice anlasınlar çünkü konudan çok uzak oluyorlar
-
akmarky bunu yazdı
Ben laptop değişimi yaptım yeni hocam,
tüketici hakem heyeti misliyle karar vermiştir, karar kesinleştikten sonra firma ölü taklidi yapıyorsa icra dairesine gidiyorsun
icra takip talebi açıyorsun. Merkez mahkemelerin olduğu icra daireleri daha resmi işliyor bence.
İcra talebi açarken bu şekilde icra takibi açacağım hakem heyeti kararıma diyeceksin bu kağıdı verecekler

icra takibe düşücek onlara bildirim gidicek ben bu talebi açtıktan 1 hafta sonra icra dairesine gittim dediler ki e tebligatı bugün gitmiş 2 hafta sonra kesinleşir icra takibi.
2 hafta sonra icra takibi kesinleşti icra dairesine gittim icra kesinleşti ürünle birlikte gelin yarın icra yapalım dediler 1400 lira gibi bir para yatırdım sonra izmir mimar kemalettinde çok bilindik bir notebook mağazasının şubesi var oraya gittik laptobu icra dairesi memurlarıyla birlikte haczettik. laptop sonra tekrar sorunlu çıktı tekrar hakem heyeti sürecindeyim işlemler bitsin onun konusunu ayrı olarak açacağım.
toplamda 3500 lira bir para ödedim icra bana geri ödedi bunu.
yapman gereken firma misliyle ürünü değiştirmiyorsa bu şekilde icra talebi başlatıp 3 haftalık bir süreci yürütmen gerekiyor. firma ürünü hazır ettiği için ürünün bugün ki değeri hesaplanmadı ama ürünü bulmasaydık sanırım ya orada haciz olacaktı ya da muadil bedel hesaplaması orasında tam emin değilim.
Çok teşekkür ederim hocam,yarın ayık kafa ile baştan itibaren tekrar bi okuyayım yazdıklarını.