folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Haklı Mıyım? Haksız Mı?

Haklı Mıyım? Haksız Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek

Babam ve eski ortağı aynı şantiyeden ikişer tane  ayrı blok halinde müteahhitlik işi aldı.

Eski ortağı, taşeronlara aktarayım, metre başı bi fiyat vereyim faturamı alayım, iş bitiminde keseyim faturamı aradan karımı alıp çekileyim diyor ve öyle yapacak işini. 

Babam eski düzen bütün işleri takip edecek, işçilere maaş+sigorta+yemek falan verecek, tatil günü, fazla mesai, sabah 9 akşam 5 çalıştıracak. 

Babamın adam çalıştırdığı eski dönemlerden bildiğimi söyleyim herkes bi ayrı köşede yatıyordu. Yine aynısı olacak. Babama anlatıyorum ama dinlemiyor sana ne sen ne anlarsın benim işimden diyor. Haliyle karı düşüyor hatta neredeyse zarar boyutunda harcama kalemleri ortaya çıkıyor. 

Aslında taşeronlara alt müteahhitlik firmalarına aktarsa işi eski ortağı gibi kafası ağrımayacak ama.. 

Siz ne dersiniz eski ortağı iyi yapmıyor mu? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek
    işin doğrusu senin pederin yaptığı. insan gibi iş yapmaya çalışıyor oteki ise kısa vadede nası köşeyi dönerimin hesabını yapıyor. senin pedere saygı duymak lazım. helal olsun adama.

ftw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    narkozMRT
    narkozMRT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    FiLoZoF bunu yazdı:
    -----------------------------

Babam ve eski ortağı aynı şantiyeden ikişer tane  ayrı blok halinde müteahhitlik işi aldı.

Eski ortağı, taşeronlara aktarayım, metre başı bi fiyat vereyim faturamı alayım, iş bitiminde keseyim faturamı aradan karımı alıp çekileyim diyor ve öyle yapacak işini. 

Babam eski düzen bütün işleri takip edecek, işçilere maaş+sigorta+yemek falan verecek, tatil günü, fazla mesai, sabah 9 akşam 5 çalıştıracak. 

Babamın adam çalıştırdığı eski dönemlerden bildiğimi söyleyim herkes bi ayrı köşede yatıyordu. Yine aynısı olacak. Babama anlatıyorum ama dinlemiyor sana ne sen ne anlarsın benim işimden diyor. Haliyle karı düşüyor hatta neredeyse zarar boyutunda harcama kalemleri ortaya çıkıyor. 

Aslında taşeronlara alt müteahhitlik firmalarına aktarsa işi eski ortağı gibi kafası ağrımayacak ama.. 

karı = avrat

kârı = toplam kazanç

Ne Olursan Ol Beni Bul ; https://www.facebook.com/izmirliyimmm
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek
    işin doğrusu senin pederin yöntem ama işçiler öle yan gelip yatacaksa 
    yada 3 günlük iş 5 günde bitecekse eski otağın taktiğe dönmesi daha sağlıklı 
    babana selam söle demirden çalmasında ne yaparsa yapsın hade kolay gele

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek

snnyk bunu yazdı:

3 günlük iş 5 günde değil hocam 13 günde bitiyor. Mesele de burada ya işte. İnşaatlarda yatma yerleri kuytular çok :)

Yalıtım plakasını kapan çekiliyor uykuya. 

Şimdi çalışmayan adama 1- 1.500 lira maaş + sigorta + yemek adam çiftlik gibi sabah gel akşam git ne iş yaptın hiç!

e haliyle taahhüt işi. Gecikme olmaması lazım. 

Sorarım size siz olsanız ne yaparsınız? Her adamı da ayrı ayrı her dakika kontrol edemediğiniz bir yerde?

Ben olsam ne kadar iş o kadar aş mantığı güderim.  

+ babam yıllardır süründürülen inşaatları kooperatifleri senesi dolmadan teslim eden, değil demirden çalmak, fazladan fatura keseyimmi diyen esnafı itin kıçına sokan bi adam. Helali haramı bilir.  

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek
    FiLoZoF bunu yazdı:

snnyk bunu yazdı:

3 günlük iş 5 günde değil hocam 13 günde bitiyor. Mesele de burada ya işte. İnşaatlarda yatma yerleri kuytular çok :)

Şimdi çalışmayan adama 1- 1.500 lira maaş + sigorta + yemek adam çiftlik gibi sabah gel akşam git ne iş yaptın hiç!

Sorarım size siz olsanız ne yaparsınız? Her adamı da ayrı ayrı her dakika kontrol edemediğiniz bir yerde?

+ babam yıllardır süründürülen inşaatları kooperatifleri senesi dolmadan teslim eden, değil demirden çalmak, fazladan fatura keseyimmi diyen esnafı itin kıçına sokan bi adam. Helali haramı bilir.  

hacı bu işler ekip işi senin peder tek başına yetişemez dolasıyla
    yanında güvenilir kalfalar ve ustaların olması lazım yoksa demirci 1 bağ atar akşama kadar yatar

not: www.Protestom.net sitenin normal halimi bu yoksa ??

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek
    snnyk bunu yazdı:
    FiLoZoF bunu yazdı:

snnyk bunu yazdı:

hacı bu işler ekip işi senin peder tek başına yetişemez dolasıyla
    yanında güvenilir kalfalar ve ustaların olması lazım yoksa demirci 1 bağ atar akşama kadar yatar

not: www.Protestom.net sitenin normal halimi bu yoksa ??

Hocam kalfalar, ustalar köylüsünü alıyor işe beraber yatıyorlar :) 

Nota not: yok ya ilgilenmiyorum bi ara linklerini koyayım falan diye başladıydım başka işler girdi araya bekletiyorum öylece. Abime diyorum el at, yatan işçilerle mi uğraşayım senin siteylemi diyor o da haklı. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek
    ahh şu büyükler küçükleri dinlese

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    Baban yanına sağlam adam alıp takip etsin çalışanları, biraz sert olsun. Baban yumuşak olursa yatan tabi çok olur. Yoksa babanın yaptığı daha iyi.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

tamam işçiler açısından rahat ve sabit çalışma zamanı/sabit ücret getirisi olduğu için iyi bir uygulama.

ancak sizin kâr durumu için aynısını söyleyemiycem.

mesela belediye yol köprü yapıyor. bunu ihaleyle bi taşeron firmaya veriyolar. adamlar gece gündüz dinlemiyolar arı gibi çalışıyor. ama düşünün belediye kadrolu işçisini çalıştırsa. bunun torpillisi var çalışmaz/memur zihniyetinde olur işten kaçar yani iş uzar bu yönden taşeron olayı daha kârlıdır.

///______________
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

FiLoZoF bunu yazdı

işi işçiye götürü verme olayını anlarım. işçi işini bitirebilmek için elinden gelen herşeyi yapar çünkü daha çok kazanacaktır.

Ama taşerona vermek, taşeronun işçisine haksızlık olacaktır. Çünkü baban o işi taşerona hesap edip işverenden aldığı 

işçilik ücretinden düşük vermek zorunda. Yoksa kazanamaz. Hali ile de taşeronda daha düşüğe aldığı işten maximum 

kazanç elde etmek için daha ucuza işçi kullanacaktır. Sigorta ödemiyecektir, yaptığı işten devlete vergisini vermemek için 

elinden geleni yapacaktır, işçiye ssk dışında herhangi başka sosyal haklarda tanımıyacaktır. Çalışma saatlerini insanlık 

limitlerinin dışında tutup işçilerin ebesini sikecektir. 

Rusyada şantiye işini takip edenler bilir ayda bir pazar tatili ile her gün sabah sekiz akşam 22 çalıştırır tüm Türk şirketleri. 

İnsanları sosyal hayattan koparmak kadar adice başka bir hareket yoktur. 

Babana yaptığı işte saygı duy. Fazla para kazanmanın yolunu değil, kendi işini kar ile kendin noktalamanın tadını çıkar.

Bir insan günde 8 saatden fazla çalışamaz bu yalandır. Çalışsa bile o ay içerisinde yaptığı o fazla mesailer kadar hasta 

yatacaktır. İnsanı insan gibi görmek lazım.

EDIT : Bu arada yatan işçinin değil işin başında duran kalfanın tepesine binmek lazım. Eğer işçi yatıyorsa Kalfa ya işi bilmiyordur 

yada işçi çalıştıramıyordur.

Toplam Hit: 1367 Toplam Mesaj: 11