Haksız Yazılan Trafik Cezası
-
Hocalar,
Aracımı satıcam yalnız iem, e-devlet heryerden borç sorgulattım herhangi bir ceza vs varmı diye. Daha önce bildigim ve ödedigim cezalar karşıma çıktı. Sorun yok. Fakat akbank direkt - garanti gibi sitelerden borç sorgula dediğin zaman 4 ay öncesine ait benimle ilgisi olmayan bir ceza mevcut. Bu iem ve e-devlette de bana yansıtmamış. Ceza adı soyadıda bize uymuyor. Aracı bu pazartesi satmam gerekiyor. İtiraz etsem anında düzeltilermi ? Ya da bu borcu paşa paşa ödiyim aracı satıyım sonra peşine düşsem aracı zaten sattığım için parayı geri alabilir miyim ?
-
e devletten borç sorgulamaya bak. borç cikmiyorsa bankada görünene itibar etme.
-
Cıkmıyorsa cıkmıyordur hocam.Ama emin olmak istiyorsan fatura ödeme merkezine bir uğra yardımcı olurlar
-
sorgulama yaptığın zaman aracın önceki sahibine ait borçta çıkabiliyor bende geçen aracımı sattım önceki sahibinin 900 tl yakın borcu çıktı beni alakadar etmedi tabi senide etmez.mtv ödediysen ve herhangi bi borcun yoksa max 10dklık işin var.
Schwarz tarafından 06/Ağu/16 15:25 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam aracı temmuz 2014de ben sıfır aldım. Borç 2016 nisanına ait. Yani araçbendeyken. Bu plaka önceden başka araçta kullanılsa dahil 2016 nisanda borç yazılacağını sanmıyorum. İşin tuhaf tarafı e-devlette vs çıkmıyor. Fakat Akbank girdigimde verilen bir kod var onunla manuel sorgularsam çıkıyor. Bu satışa engel olur mu? Bu fatura ödeme merkezi dediğin yerler (elektrik su vs ) ödediğimiz yerler mi? veya yoldan bi trafik polisini çevirsem onlar yardımcı olur mu?
-
Notere gidip sorucaksın bu aracın satışa engel durumu varmı diye bakıcak yoksa eğer takma bankadan çıkan borcu önemsizdir.
-
Bankaların sistemleri tam uyumlu değil sanırım ödenenleri de borç olarak gösterebiliyor.
Senden önceki sahibinin borcunu bile gösteriyor vs...
Trafik cezası borcun varsa, geçiş borcun varsa, aracın vizesi yoksa , mtv vergi borcun varsa vs zaten otomatik olarak satış yapılamıyor sistemde gözüküyor.
-
Hocalar aracı sattım sorun çıkmadı. Olurda ileride biri sıkıntı yaşar aynı olayın. Bilgisi olsun diyede son durumu yazıyorum. Saolun bilgiler için.
-
Benim kazandığım trafik davalarım var onları incele yol gösterir sana,