Hal.Dll Hatası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

merhaba arkadaşlar,

Laptopu açarken Windows> root/system32/hal.dll. hatası alıyorum. format atıp kurtulurdum ama cd-dvd okuyucum çalışmıyor.

ne yapabilirim?

enjoy i'm vaccinated
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

sistem geri yüklemeyi deneyebilrsin. olmazsa format çözümü görünüyor. cdrom çalışmıyorsa bi yerde hazırlayıp usb üzerinden formatlıcaksın.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

xp'ye giremiyorum ki sistem geri yükleyebileyim. ayrıca usb'den kurulum olaylarına bakmıştım bir ara çalışmamıştı. bildiğiniz çalışan dosyalar var mı?

enjoy i'm vaccinated
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

Hal.dll hatası alıyorsan format atmadan önce bad sector taraması yapsan iyi olur. Genelde elektrik kesintilerinde veya bad sector olduğunda oluşur o olay. Hal.dll i onarsan bile başka bir yerden hata alma olasılığın çok yüksek.

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeFORC3
    GeFORC3's avatar
    Erkek

Cd rom un çalışsaydı herhangi bir kurtarma cd si ile (erd commander,hiren boot cd, mini xp v.s.) bilgisayarı başlatıp dosyalarına bakabilirdin eğer tek eksik dosya hal.dll ise ilgili dosyayı başka bir bilgisayardan alıp oraya kopyalabilirdin.

Cd sürücün çalışmadığına göre ya usb bir cd rom bulman lazım yada usb ile boot edilebilen bir kurtarma yazılımı bulman lazım.Yada hardiskini söküp başka bir bilgisayara 2.harddisk olaraktada takabilirsin.

Sonrasında eğer sorun sadece hal.dll değilse yedeklerini alıp format atman en mantıklı çözüm...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

hiren's boot ile usb'den hallettim, ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

enjoy i'm vaccinated
Toplam Hit: 1300 Toplam Mesaj: 6