Halifelik Satılacakmıydı?
-
arkadaşalr ben tarikatları araştırırken benım tanıdığım bir kaç kişi bana şöle anlattı olayı..
osmanlının son devreinde (ya abdül hamit yada vahdettin) bunlardan biri halifeliği mısıra satıcakmış..tabi el altından...tabi bu olmamış osmanlı o devirde savasa sürüklenmiş ve halifelik bizd kalmış...eğer halifelik mısıra satılmış olsaymış siyonistlerin eline geçicekmiş ve siyonistler de müslümanlığı hırıstıyanlığa uyarlamaya çalışıp yumuşak bir geçiş bölgesi belirleyip islamıyeti yeryüzündne silicekelermiş... olaylar istedikleri gibi gelişmeyince halifeiği elde edemeyen siyonıstler şimdi tarikatları yoldan cıkarıp kendi emirleri alına almaya çalışmıştırlar..
şimdi insanların aklını karıştırma işini ve dinimizi siyonıstlere yakınlaştırma işini zamanı tarikatlarına yaptırmaktalar..bu nası mı dersenız hanı su haberlerde oruç şöy açılırmı böyle açılırmı gibisinden laflar edenlerin satın alarak (bunlar din alimi) halkın kafasını karıştırarak milleti bir cıkmaza suruklemişlerdir ( deneyen olmuştur)...
ve su islamcı tarikatları kullanalar anlamışlardırlar kı bunları sadece din konusunda milletin kafasını karıştırmak için değil siyasi ve anarşi yönlerinide keşfetmişlerdir ler günümüzde olduğu gibi...
demen istediğim benım bildiğim sağlam 2-3 tarikat var bozulmayan değerlerini satmayan..bunlardan süleymancılar basta..cok iği insanlar...ama fetullahçılar kadar şerefsizlerini görmedim..
olay yaratmdan tartışalım lütfen.....
şimdi 2-3 sey sorucam... bu halifeliğin satmak istenmesi olayını ayrıntılı bilen varmı...
-
Halifelik ne satılabilir ne alınabilir....Halife olmak için Hz.Muhammedin(s.a.v.) soyundan gelmek lazımdır....Bir çok tarihci Osmanlıların bile halifeliginin ne kadar gecerli oldugunu tartışıyorlar....Hem gördük arapların 1. dünya savaşında halifeligi ne kadar salladıgını
-
osmanlı hükümdarları dinlerine son derece baglıdır hemde asırı derece o kadfar baglılarki medreselerde verilen derslerde müslüman olmayan türk kavimleri anlatılmıyodu ben sahsen böyle bi olayın olacagını sanmıyorum.Osmanlı devleti dagılma dönemine girmeden önce halifelik gücünü kullanmıyodu.Halifelik osm devletinde dağılma ve gerileme döneminden itibaren siyasi güç olarak kullanıldı. 1.Dünya savasında da gördük zaten.Sonucta ben sahsen inanmıyorum.
-
ismet pasa tarafından halifeligin araplara satılması onerimistir ancak halifeligin baska millete satılması demek %99 u musluman olan bu turkiye halkını baska milletten bir adama angaje etmek demekti buda ozune verdigi kurtulus mucadelesi sayesinde donmeye baslayan turklerin tekrardan benliklerini yitirmesine yol acacaktı. ayrıca en onemlisi o donemde türkiye dısında bagımsızlıgını kazanmıs veya manda olmayan bir musluman devlet yoktu. buna ek olarak eğer Abdulmecit, halife sıfatı ile sürgün edilseydi, kimbilir hangi ülkenin elinde oyuncak olacak, kimbilir hangi amaçlar için bu milletin ve Alem-i İslam'ın başına bela edilecekti. Bunun İslam'a ve Türklük'e getireceği zararın hesabını kimse yapamaz.
-
anladım arkadaslar ben yine ayrıntılar öğreniyim paylaşıcam...
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------
Halifelik ne satılabilir ne alınabilir....Halife olmak için Hz.Muhammedin(s.a.v.) soyundan gelmek lazımdır....Bir çok tarihci Osmanlıların bile halifeliginin ne kadar gecerli oldugunu tartışıyorlar....Hem gördük arapların 1. dünya savaşında halifeligi ne kadar salladıgını
güzel sıkıyon arkadaş. hz. Ali dışında 4 büyük halifeden hangisi hz. muhammedin akrabasıdır veya soyundan gelmektedir? yada osmanlı padişahlarının hangisi hz. muhammedin soyundan gelir?gelelim satma olayına. Abdül hamid kadar islam üzerine titreyen başka bir badişah varmıdır acaba? nası halifeliği satacaktı dersiniz? kesin bilgimiz olmadan yorum yapmayalım lütfen....
-
Zaten osmanlıların halifeliginin tartışmalı oldugunu söyledim bu birincisi düzgün oku lütfen Abbasilerde . Hz. Muhammed'in(s.a.v.) amcası Abbas Bin Abdülmuttalip'ın soyundan gelmektedir kaynak http://tr.wikipedia.org/wiki/Abbasiler Emevilerinde birşekilde bagı Kureyş kabilesinden gelir http://tr.wikipedia.org/wiki/Kureyş
-
arkadaslar osmanlı padişahlarının herbirinin ermiş derecesinde müslüman oldukları söylenir. Abdulahamit tahtayken Halifeliğide kullanmıştır. Zaten Araplar halifelik elden gitti diye osmanlıya herzaman kıl olmuşlardır. Halifelik zaten bir saltanat değil bir demokrasi örneğidir. Halifelik kalmaz satılmaz seçilir. Bana kalırsa Orta doğunun tek kurtuluşu ve birleşmesi bir Halife önderliğinde olabilir. Müslümanın müslümanı katledişini ancak fetvalarla durdurabilirsiniz. Başka türlü araya sokulan mifaklardan kurtulamayız. Bana kökten dinci demeyin ama durum bu. Eğitim almayan insanı ancak inancı varsa yönlendirebilirsiniz. Bakınız papaya.... Vatikanın serveti kimsede yok ama vatikan suraya buraya yardım yaptı diye duymuyorz. hristiyanları habire soyuyor ipneler mum parası falan diye..
-
sandman bunu yazdı:
Halifelik ne satılabilir ne alınabilir....Halife olmak için Hz.Muhammedin(s.a.v.) soyundan gelmek lazımdır....Bir çok tarihci Osmanlıların bile halifeliginin ne kadar gecerli oldugunu tartışıyorlar...
-----------------------------Halifelik içn Hz. Muhammed'in soyundan gelmek gerekli değildir.
Hz.Ömer O'nun soyundanmıydı
Halife olmak için gereken tek şey o sıfatı hakedecek ve gereklerini yerine getirebilecek kdr iyi bir müslüman olmaktır. adam dönemim en iyi din alimidir yani ehildir ve ileri gelenler tarafından da kabul gören biridr halife olabilr. yani babadan oğula gecen bir şey değildir aslında. bu daha sonradan böyle oldu osmanlıda olduğu gbi asrı saadetin ardından böyle değildi. 4 byük halifenin hiç biri diğerinin oğlu değildi.
ayrıca halifeliği satmak kadar da saçma birşey olamaz!
-
Hatalı olabilirim ama Hz.Ömerde Kureyş kabilesindendir mesela...... Ha hatam varsa düzeltirim.......