Halka Arz Karlı Bir Şey Mi?
-
Arkadaşlar son 1 yıldır özellikle bankasyadan halka arz edilen özel şirketlerle ilgili mailler geliyor.
Bugün baktım kiler mağazasının önüne de kocaman afişler yapıştırılmış, kiler de halka arz ediliyor. Merak ediyorum bu halka arz işleri karlı mı? Yani mantıken bakınca kiler olsun bim olsun alışveriş mağazaları hiç zarar etmez boyuna para basar. Biz alınca o hisseleri biz de çok para kazanabilir miyiz acaba?
-
halka arzlardan çok para kazanırsın tabi ki ama yatırdığın parayla orantılı 10bin tl koyarsın kağıt 1 den açılır 30 günde 2 yi görürse 2 ye katlarsın aynıda kalabilir.halka arz edildikten sonra talep ne durumda olucak o önemli. yakın zamanda ihs yayın holding ve türkiye gazetesi acılmmıstı. hatırladıgım kadarıyla turkiye gazetesi 1.1 den açıldı 4 ü gördü kaldı çokda güzel kar getirdi, 2 3 ayda 4 e katladı. yayın holdingde 1.3 den acıldı ancak 2 e kadar cıktı 1 ayda. Takip etmek önemli işte talep ne kadar olucak önemli olan bu.
-
Juliet bunu yazdı:
-----------------------------
halka arzlardan çok para kazanırsın tabi ki ama yatırdığın parayla orantılı 10bin tl koyarsın kağıt 1 den açılır 30 günde 2 yi görürse 2 ye katlarsın aynıda kalabilir.halka arz edildikten sonra talep ne durumda olucak o önemli. yakın zamanda ihs yayın holding ve türkiye gazetesi acılmmıstı. hatırladıgım kadarıyla turkiye gazetesi 1.1 den açıldı 4 ü gördü kaldı çokda güzel kar getirdi, 2 3 ayda 4 e katladı. yayın holdingde 1.3 den acıldı ancak 2 e kadar cıktı 1 ayda. Takip etmek önemli işte talep ne kadar olucak önemli olan bu.
-----------------------------peki bu yükselme en çok ilk zamanlar mı olur, yoksa sürekli mi?
-
hepsi için genel bişey diyemem ama ilk aylar olur, talep fazla olursa. Sürekli de olabilir ancak küçük yatırımcılar bi miktar kar elde ettikten sonra 1.3 den 1.7 1.9 gibi satmaya başlar. Artış olmaz belli bi aralıkta gider gelir.En karlısı duyum almak, sağlam kaynakların varsa onları dinliceksin.Spekülasyon olayı. Borsaya giriceksen işlem hacimleri çok düşük olanlara girme 5 trilyon altındakiler sakattır spekülasyon riski yüksektir. Açıkcası ben alım satım yapmıyorum sadece takip ediyorum. Borsayla uğrasan arkadaslarımdan öğrendiklerim bunlar. İhyay ve ihgzt halka arzdan iyi kar getirdi. O dönem maddi olarak rahat olsaydım giricektim ama olmadı
-
ilk gün patlama yapar kağıt. çoğu kağıtta bir kaç gün sürer bu yükselme çok ters bir zamanda(12 eylül saldırsı gibi) halka arz olmuyorsa genellikle dediğim gibi olur. tersini görmedim daha. ama talep toplama aşamasında kağıt alamazsın hocam çünkü paran yetmez. atıyorum 1 kağıt için 10 kağıt talep etmen gerekiyor. o kadar parası olan kişide burda bu soruyu sormaz. ama sen yinede şansını dene halka arz karlı iştir. tahmini yüzde 50-80 arası kar edersin ama burdada tehlike var çünkü bir boşaltım yaparlarsa piyasa fiyatının altında da teklif versen kağıdı elinden çıkaramazsın. kağıt almak için bir banka yada aracı şirket aracılığı ile "MKK" ya kayıt yaptırmanız gerekiyor. bildiğim kadarıyla bankadan borsa hesabı açtırınca onlar otomatik yapıyor.
-
söz konusu kiler ise; anacığım almıştı bu kiler ilk kurulduğu zaman hissesinden hiçte bişii elde edemedi..
-
teşekkürler.
-
Karlı işler gizli kapaklı yapılır. Bir iş halka duyuruluyorsa....