Hangi Barkod Algoritmasını Kullanmalıyım?
-
Selamlar,
Brady BMP71 etiket makinası için bir server yazdım, gayet güzel web uygulamasından etiket makinama barkodu yollayıp çıktı alıyorum (eğer çok istek olursa server programını döküman şeklinde anlatabilirim).
Şimdi asıl soru şu,
barkodlayacağım değer GUID (örn: F815A071-4815-4FEF-9A21-EEACE89AD969) şimdi ben bunun barkodunu code 128 ve code39 ile sığdıramıyorum etikete.Çünkü etiketin width: 3 cm height: 1.5 cm
bu guidi hangi barkod algoritması ile o etikete sığdırıp barkod okuyucuyla okuyabilirim?.
Karekod u gözüme kestirdim ama küçülttüğümde barkod okuyucu okuyabilir mi bilemiyorum,malum makineside 350+ tl civarında.
tecrübeli kişiler varsa bir yol gösterirse minnettar kalırım
iyi bayramlar herkese
-
karekod'u öneririm zira 1x1cm e kadar okur diyebiliyorum. yeterki noktacıklar görüntülenebilsin.
edit :nokia yarım cm ye sığdırmış kulaklıklarının üstünde mevcut. ve bendeki qrcode adlı program okuyabiliyor.
-
qr code generator ile şunu oluşturdum
senin datanın small qr codu
bunu benim telefon sorunsuz okuyor...
-
rene kod görünmüyor.
edit : benim telefonda 50*50px lik görüntüyü bilgisayar ekranın rahat okudu. Okur yani 3x1,5 luk bölümdeki kodu. 2 tane koyarsın hatta :)
-
Şimdi her barkod okuyucunun bir sensivitysi var abi.Hani bu çubuklar arasında ne kadarlık boşlugu okuyabiliyor ne kadar uzaktan okuyabiliyor.Genelde çok küçük aralıklara kadar okuyabiliyorlar.Aletin manuel'ine bakmak lazım
-
mm anladım o zaman karekod bizim işimizi fazlasıyla görecek.
herkesin cevabı ve ilgisi için teşekkürler :)