Hangi Bilgisayar Daha İyi
-
ya arkadasşlar bu türk telekomun kampanyasından bilgisayar alcamda bi yardımcı olun hangisi daha iyi
Marka & Model DELL Inspiron 15R Dizüstü Bilgisayar İşlemci türü Intel® Core™ i3 -350M işlemci (2.26 GHz, 3MB Cache) İşletim Sistemi Orijinal Windows® 7 Home Basic Dahili bellek 320GB Bellek kartı aygıtı 3GB DDR3 1333Mhz Ekran boyutu 15.6" Ekran çözünürlüğü 1366x768 Grafik kartı 512MB ATI Mobility Radeon HD 5470 Harici G/Ç bağlantı noktaları 2xUSB, 1xeSATA/USB, 1xVGA, 1xHDMI Dahili sürücü DVD-RW Web kamerası 1.3MP Hoparlörler ve mikrofon Var Ağ arabirimi 10/100 Geniş bant kablosuz WiFi N Güç kaynağı türü 90W Pil türü 6 Cell Garanti 2 Yıl müşteri yerinde destek Ürün rengi Siyah Marka & Model HP G62-b16ST Dizüstü Bilgisayar İşlemci türü Intel® Core™ i3-370M İşlemci (3M cache, 2.40 GHz) İşletim Sistemi Orijinal Windows® 7 Home Basic Dahili bellek 320GB HDD Bellek kartı aygıtı 3 GB DDR3 Ekran boyutu 15.6" Ekran çözünürlüğü 1366x768 Grafik kartı ATI Mobility Radeon™ HD 5470 Grafik Kartı (1GB DDR3) Harici G/Ç bağlantı noktaları 3xUSB, 1xVGA,1XHDMI, RJ45,stereo kulaklık çıkışı,1 mikrofon girişi Dahili sürücü DVD±R/RW Web kamerası Tümleşik Mikrofonlu web kamerası (VGA) Hoparlörler ve mikrofon Altec Lansing hoparlörler Ağ arabirimi Tümleşik 10/100BASE-T Ethernet LAN Geniş bant kablosuz 802.11 b/g/n Güç kaynağı türü 90W Pil türü 6 Cell Garanti 2 Yıl Ürün rengi Prizma desenli Biscotti acil yorumlarınız ı bekliyorum
-
2. daha iyi
-
ok
-
2
-
2. daha iyi hocam.
-
saoğln ya hocam bide
Geniş bant kablosuz 802.11 b/g/n diyor diğerinde wifin yazıo fark varmı ?
-
802.11 standart'tir, n biraz daha guclu oluyor cekme bakimindan. ama suan n+'ler falan var sirf wifi icin o bilgisayari alma.
-
turkba bunu yazdı:
-----------------------------
saoğln ya hocam bide
-----------------------------g = 90 metreydi sanırım buna göre n daha da yüksek demektir :|
-
turkba bunu yazdı:
-----------------------------
saoğln ya hocam bide
-----------------------------802.11 protokolu wi-fi ya da kablosuz ag diye adlandirilan baglantinin standardidir. yanina gelen harfler bu standardin farkli surumlerini ifade eder...
802.11a = 5GHz frekansinda calisir, bu yuzden 2.4 GHz bandinda calisan diger urunlerden etkilenmez. ancak yavastir.
802.11b = 2.4 GHz bandinda calisir. teoride 11 Mbit hiza ulasabilir.
802.11g = aynen b gibi 2.4 GHz frekansinda calisir. ancak hiz 54 Mbit'e kadar yukseltilmistir. su andaki piyasadaki tum urunler 802.11g standardini kullanir ve geriye donuk olarak 802.11b ile de uyumludur.
802.11n'in farki = teoride 10 kat daha hizlidir. yani saniyede 540 mbit'e kadar ulasabilir. ayrica en buyuk artisi MIMO destegidir. MIMO (Multiple input, multiple output demek. coklu giris, coklu cikis.) daha da turkcesi, birden cok alici ve verici antenlerle data akisi cok genis bir alana yayilabiliyor: bu sayede 1 km icerisinde tek bir kablosuz ag kullanilabiliyor.
ALINTI Pcworldbende yeni öğrendim iyi oldu.