Hangi Laptopu Alayım ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Altair
    Altair's avatar
    Erkek

Yaz bitmeden kendime bir notebook almak istiyorum ama ne alacağım konusunda karasızım biraz ilk başta Asus modellere bakıyordum sonra gözüm Monster a kaydı şimdi ise Msi falan bakıyorum kafam karıştı iyice.

Kullanım amacım : Mühendislik programları, Oyunlar, Dizi Film vs. 

İstediğim özellikler : i7 olmasını istiyorum ama ekran kartı iyi olursa i5 ede razı oluruz herşeyden önce bu ikili çok önemli gibi duruyor ekran kartı ve işlemci ardından sıraya ram ve hdd geliyor. Ama ben daha aradığım fiyata uygun işlemci ve ekran kartı olan bilgisayar bulamadım doğru dürüst bulduklarımda ya işlemci iyi ekran kartı kötü yada ekran kartı iyi işlemci kötü.

Düşündüğüm fiyat : Temel sınırım 2000 TL ve worldkart taksitli almayı düşünüyorum. Ancak indirimdedir fırsat vardır kaçırmamak adına 2600 civarına çıkabilirim.

Arasında kaldıklarım şimdilik şu ikisi : 

http://www.exa.com.tr/asus/notebook/asus_x550lnxo007d-323-22737.html - Asus X550LN-XO007D ( EXA Bilgisayar - 2.198,54 TL KDV dahil) - GeForce GT 840M 

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=463524&kat=6454&lang=tr-TR#.U-sahX4hH9f - MONSTER® ABRA A5 V2.1 15.6" ( 2.599,00 TL (KDV Dahil) ) - GeForce® GTX860M 

Eğer + olarak yazabilirsem birde uygun fiyatlarda 17.3 ekran tercihimdir zorunlu değil ancak olursa daha iyi olur.

Biraz fazla detaya girdim gibi geldi ancak öğrenciyim ve alacağım bilgisayarın en azından sorunsuz olmasını istiyorum kullanım açısından çok temiz kullanırım ancak 6 ay sonra sağdan soldan dökülecek bir bilgisayara para vermek istemiyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ustam 2600 e filan hiç gerek yok.1500-2000 arası kapatırsın.Bende casper var i5 işlemci 8 gb ram 2 gb ekran kaartı var 2.5 sene oldu pc hala eskimedi ne bi hata nede bi kusur var,casper öneririm hemde biraz ucuza kapatırsın.Ama kucağında çok gezdireceksen önermem kasa biraz sağlam olmalı o zaman lenovo dell asus bunlar iyidir.

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Altair
    Altair's avatar
    Erkek
    CIRRIK bunu yazdı

Ustam 2600 e filan hiç gerek yok.1500-2000 arası kapatırsın.Bende casper var i5 işlemci 8 gb ram 2 gb ekran kaartı var 2.5 sene oldu pc hala eskimedi ne bi hata nede bi kusur var,casper öneririm hemde biraz ucuza kapatırsın.Ama kucağında çok gezdireceksen önermem kasa biraz sağlam olmalı o zaman lenovo dell asus bunlar iyidir.

Kardeşim Casper benden uzak olsun. Bilgisayar donanımları konusunda bilgim var çok şükür ama yinede benden daha iyilerin olduğunu düşünerek sordum.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

Benim önerim asus n56vz modelleri, onları da gözden geçirmenizde fayda var. Detaylı link veremiyorum yoğunluktan dolayı.

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Altair
    Altair's avatar
    Erkek
    KotomineKirei bunu yazdı

Benim önerim asus n56vz modelleri, onları da gözden geçirmenizde fayda var. Detaylı link veremiyorum yoğunluktan dolayı.

Hocam geneli 3000tl civarında model olarakta eski bir model yenisi çıkmamış sanırım çoğu yerde stoktada yok. X serisine göre işlemci ve ekran kartı eski model gibi ama karşılaştırma yapamıyorum şimdi mobildeyim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Altair
    Altair's avatar
    Erkek

az yukarı çıksın belki tavsiyesi olan vardır.

Toplam Hit: 640 Toplam Mesaj: 6