folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Hangi Linux? (Konf. Ve Kullanım Amacıma Göre)

Hangi Linux? (Konf. Ve Kullanım Amacıma Göre)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    s.a. cemaat-ül tahribat
    eve ikinci bir pc gelince eski pcme linux + windows kurup kendimi geliştirtmeye karar verdim linux olaylarında. hiç olmazsa ordada temelimiz olsun dedim.

Konfigrasonum şu;
    Celeron 1100
    128 MB SDRAM
    20GB HDD
    Onboard ses + ekran kartı
    ASUS Motherboard

Amacım zaten belli linuxu örenecem belki phpye de oradan başlarım localhost felan kurarım. mysql server neyim şei ederim. buna göre hangi linux sürümünü önerirsiniz mürid kardeşlerim.

kendinize ayığ olunuz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    pardus ama ondan once a4 e ulas...anlatacaklari var.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    Pardus kurabilirsin. Pardusun çalışabilmesi için 256 ram öneriyorlar ama bu pardusun değil KDE'nin iyi çalışabilmesi içindir. Hiç bir linux dağıtımı yavaş çalışmaz sadece uygulamalar hıza etkendir :) Sen PARDUS kur real_kurd sana gerekli yardimi da yapariz. İstedikleirnin yarısından couğunu zaten karşılıyor PARDUS.

KDE ayarlariyla biraz oynayip bazı görsel effectleri kısarsak kasmadan kullanabilirsin sistemini. irc.freenode.net #kde kanalında az önce sordum loglar aşağıda inceleyebilirisn

[19:46] {ErenTurkay} hi all, i have a 128 Mb ram and i want to install kde 3.5.0 on my system. will there any problems ?
    [19:46] --} Pinaraf bu odaya katıldı. (n=debian@ALille-252-1-71-84.w86-215.abo.wanadoo.fr)
    [19:46] {ErenTurkay} kde speed etc..
    [19:46] {unity} does kopete randomly close for anyone else? kopete version 0.11.1, for example, when i want to move many contacts across groups
    [19:46] --} WindowsUninstall bu odaya katıldı. (n=WindowsU@kde/developer/bettio)
    [19:46] {HamishTPB} ErenTurkay: it should be useable as long as you don't turn on too much eye-candy
    [19:46] {lgsobalvarro} ErenTurkay: what kde version are you using right now?
    [19:47] {unity} ErenTurkay: you can configure kde to be very easy for the processor by taking away eye candy and things like that
    [19:47] --} BanskuZ bu odaya katıldı. (n=BanskuZ@b-176-176.dsl.ipy.dnainternet.fi)
    [19:47] {ErenTurkay} lgsobalvarro: there is no problem for me.. my friend will use kde on his system.
    [19:47] {ErenTurkay} unity: hmm default kde configuration is good ?
    [19:47] {unity} ErenTurkay: and no, i have run kde on a system like that, and it ran fine with about half the eye candy settings off
    [19:47] {-- roxy_ bu sunucuyu terk etti. (Remote closed the connection)
    [19:48] {ErenTurkay} unity: what are those ? eye-candy ?
    [19:48] {HamishTPB} ErenTurkay: visual effects
    [19:48] {unity} ErenTurkay: that last "no" was in response to "will there any problems ?"
    [19:48] {-- jjholt bu sunucuyu terk etti. (Remote closed the connection)
    [19:48] {unity} ErenTurkay: eye candy means like fading menus, animated buttons, drop shadows
    [19:48] {unity} ErenTurkay: things are unneeded but just look cool
    [19:49] {ErenTurkay} hmm.. OK guys so much thanks.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbbsg.
    agrilion
    agrilion's avatar
    Erkek
    pardus başlangıç için iyi sonra redhat filan devam edersin =)

Ben Kapitalizmim ve bankacılar benim evlatlarım.
Toplam Hit: 852 Toplam Mesaj: 4