Hangi Oyun Motorunu Önerirsiniz?
-
müridler öncelikle söyliyimki daha önce hiç 3d tecrübem olmadı. pygame ile orta, allegro ilede 1-2 saat uğraşmışlığım var. geçenlerde 3d bi oyun motoru arıyodum, 3d game studio yu buldum ama beklediğim gibi olmadı. daha doğrusu ben daha çok koda gömülmeyi severim :)
oyun motoru c veya python desteklerse tamamdır.içinde fizik motoruda olması lazım. kendim yazabileceğimi hiç zannetmiyorum. pygame ile kendi yazdığım dandik bişe vardı ama sadece yuvarlak objeler içindi :)
sizce hangi oyun motoru ile işe başlamak gerekir?
-
www.ogre3d.orgbu adresteki grafik motorunu bi aralar denemiştim. Gerçekten çok güzel bi motor ve istersen physicxti sanırım onunla beraber çalıştırabilirsin.
-
ntxsoft bunu yazdı:
-----------------------------
www.ogre3d.orgbu adresteki grafik motorunu bi aralar denemiştim. Gerçekten çok güzel bi motor ve istersen physicxti sanırım onunla beraber çalıştırabilirsin.
-----------------------------ogre baya iyiye benziyo. c de destekliyo pythonda :)
-
Dostum bende ogre3d yi kullanmanı öneririm gerçekten güzel bi oyun motorudur bi ara kurcalamıştım onu :)
bide Irrlicht diye bi oyun motoru var onuda deniyebilirsin ogreye göre daha basit kalıyo