Hangisinden Almalıyım??? Yardım
-
arkadaşlar anakartım asus p5gpl-x kullanma klavuzunda sadece sata destekliyor yazmış cacheler hakkında birşeyler dememiş. şimdiki harddiskim 8mb cache i olan seagate. ama büyütmek istiyorum 16mb lık cache lilerden alsam anakartım destekler mi acaba? Ya da benim durumumda olup çalıştırabilen varmı? şimdiden teşekkürler.
-
cache konusunda sorun yapıcaını sanmıyorum. girişler uygun olsa yeterli. yani yeni diskin girişi sata olsun cache önemli deil ;)
-
cache olayının anakartla alakası yok destekler yüksek cacheli hdd alırsanız aygıt özelliklerinden yazma önbelleğini etkinleştirmeyi unutmayın ama bu sefer de elektrik kesilmelerinde veri kaybı yaşayabilirsiniz
-
çok teşekkür ederim arkadaşlar.. sizin bildiğiniz gördüğünüz benimdurumumda olan ve harddiski çalıştıran var mı? sizide uğraştırıyorum ama kusura bakmayın. elimde çakıp kalmasın diye bi araştırayım diyorum...
-
Arkadaşım; anakartının SATA desteği olduğu müddetçe, ön belleği kaç olursa olsun SATA olan bütün sabit diskleri çalıştırabilirsin. Yeter ki sabit disk sağlam olsun. Alabilirsin, için rahat olsun

Bu arada, SEAGATE markalı sabit disklerinin çoğunda jumper ayarları belirtilmiyor. SEAGATE yerine SAMSUNG almanı tavsiye ederim, hem daha sessiz çalışır hem de jumper ayarları üzerinde yazar, sorun olmaz senin için

-
RaNGeR bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşım; anakartının SATA desteği olduğu müddetçe, ön belleği kaç olursa olsun SATA olan bütün sabit diskleri çalıştırabilirsin. Yeter ki sabit disk sağlam olsun. Alabilirsin, için rahat olsun

Bu arada, SEAGATE markalı sabit disklerinin çoğunda jumper ayarları belirtilmiyor. SEAGATE yerine SAMSUNG almanı tavsiye ederim, hem daha sessiz çalışır hem de jumper ayarları üzerinde yazar, sorun olmaz senin için

-----------------------------bende tam tersini tavsiye ederim :) kendimden biliyorum aldığım 120gb samsung hdd ile yüzüm bi kere gülmedi tak, 16mb cache seagate 250gb hdd alana kadar huzurlu biçimde hdd kullanmak isitoysan seagateden şaşma derim
ayrıca anakartın destekler merak etme -
arkadaşlar çok çok teşekkür ederim ilginiz için.. tamam ben o zaman 16mb cache li bi harddisk alayım marka daha karar vermedim şu an elimdeki seagate peki wd hakkındaki düşünceleriniz neler?
-
WD de gerçekten iyi markadır ama onun alacaksan taşınabilirlerini al. Sabit olarak WD kullanan görmedim...