folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Hangisinden Almalıyım??? Yardım

Hangisinden Almalıyım??? Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakoyasin
    sakoyasin's avatar
    Erkek

arkadaşlar anakartım asus p5gpl-x  kullanma klavuzunda sadece sata destekliyor yazmış cacheler hakkında birşeyler dememiş. şimdiki harddiskim 8mb cache i olan seagate. ama büyütmek istiyorum 16mb lık cache lilerden alsam anakartım destekler mi acaba? Ya da benim durumumda olup çalıştırabilen varmı?  şimdiden teşekkürler. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

cache konusunda sorun yapıcaını sanmıyorum. girişler uygun olsa yeterli. yani yeni diskin girişi sata olsun cache önemli deil ;)

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emcyaman
    emcyaman's avatar
    Erkek

cache olayının anakartla alakası yok destekler yüksek cacheli hdd alırsanız aygıt özelliklerinden yazma önbelleğini etkinleştirmeyi unutmayın ama bu sefer de elektrik kesilmelerinde veri kaybı yaşayabilirsiniz

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakoyasin
    sakoyasin's avatar
    Erkek

çok teşekkür ederim arkadaşlar.. sizin bildiğiniz gördüğünüz benimdurumumda olan ve harddiski çalıştıran var mı? sizide uğraştırıyorum ama kusura bakmayın. elimde çakıp kalmasın diye bi araştırayım diyorum...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Arkadaşım; anakartının SATA desteği olduğu müddetçe, ön belleği kaç olursa olsun SATA olan bütün sabit diskleri çalıştırabilirsin. Yeter ki sabit disk sağlam olsun. Alabilirsin, için rahat olsun

Bu arada, SEAGATE markalı sabit disklerinin çoğunda jumper ayarları belirtilmiyor. SEAGATE yerine SAMSUNG almanı tavsiye ederim, hem daha sessiz çalışır hem de jumper ayarları üzerinde yazar, sorun olmaz senin için

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Erkek

RaNGeR bunu yazdı:
    -----------------------------

Arkadaşım; anakartının SATA desteği olduğu müddetçe, ön belleği kaç olursa olsun SATA olan bütün sabit diskleri çalıştırabilirsin. Yeter ki sabit disk sağlam olsun. Alabilirsin, için rahat olsun Göz%20kırp

Bu arada, SEAGATE markalı sabit disklerinin çoğunda jumper ayarları belirtilmiyor. SEAGATE yerine SAMSUNG almanı tavsiye ederim, hem daha sessiz çalışır hem de jumper ayarları üzerinde yazar, sorun olmaz senin için Göz%20kırp

-----------------------------

bende tam tersini tavsiye ederim :) kendimden biliyorum aldığım 120gb samsung hdd ile yüzüm bi kere gülmedi tak, 16mb cache seagate 250gb hdd alana kadar huzurlu biçimde hdd kullanmak isitoysan seagateden şaşma derim
    ayrıca anakartın destekler merak etme

Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakoyasin
    sakoyasin's avatar
    Erkek

arkadaşlar çok çok teşekkür ederim ilginiz için.. tamam ben o zaman 16mb cache li bi harddisk alayım marka daha karar vermedim şu an elimdeki seagate peki wd hakkındaki düşünceleriniz neler?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

WD de gerçekten iyi markadır ama onun alacaksan taşınabilirlerini al. Sabit olarak WD kullanan görmedim...

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 1286 Toplam Mesaj: 8