Hangisiyle Çalışmak Neden Daha İyidir? Mysqli Object Oriented, Mysqli Procedural, Pdo
-
Merhaba arkadaşlar tek bir soru soracağım.
Php ile sql'e müdahale etmeyi öğrendim.
Şimdi:
Mysqli object oriented
Mysqli procedural
Pdo
Arasından hangisini seçeyim? Denemelik bir sınıf listesi not girme ve görüntüleme yazacağım.
Pdo diğer severlara da uyuyormuş diğeri sadece mysql'miş onu anladım ama pdo nun o Avantajı varken mysqli'nin hiç mi avantajı yok?
Çok aşırı da fark yok gerçi ama birini seçmem lazım şimdi başlamak için.
Tek dedim soruyu iki olmuş kusura bakmayın. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :)
-
Düz mysql fonksiyonları 5.4 versiyonundan sonra depricated hale geldi. O yüzden onu başta salla. Mysqli object oriented ve mysqli procedural arasındaki fark biri object oriented biri normal c tarzı. Birinde mysql objeni kullanarak fonksiyonlarını çağırırsın, diğerinde c usulu fonksiyonlarla işini görürsün. Şahsi tercihim herzaman object oriented olandan yanadır. PDO ise kullanması çok kolay. Bahsettiğin gibi birden çok veritabanı uyumu var. Escape işlemleriyle uğaşmıyorsun. Ayrıca yürüttüğün sorgular prepared statement olarak hazırlayıp mysqle gönderirsen mysql'de parsing ile zaman kaybetmez sorguların hızlanır. (prepared statement mysqli dada var) PDO genç kızların sevgilisidir candır canandır. Şiddetle tavsiye edilir.
-
Ben PDO kullanıyorum. Tercih meselesi aslında. Sen yeterki güvenli kullan. prepared statementslar sql injectionlar için en önemli araç. 10 yıl önce millet kendisi parse ediyordu artık RDBMS hallediyor. Sen sadece "abi şu sorgunun kendisi"
"abi şunlarda sorguda kullandığım değişkenler." diyorsun yetiyor.