Hani SMF Hacklenmezdi! İşte Hacklendim :(
-
Arkadaşlar www.netkomik.com adlı forum içerikli sitem biraz önce hacklendi adam index.php diye index bıraktı. gerçi hemen değiştirdim çok kısa bir süre kaldı indexi ama bunu nasıl yaptı?
üstadlardan ricam sitemi bi inc eleyin, tekrar hacklenmemek için ne yapmam lazım?
smf üstadlarından ricam, ftp de hangi dosyaya 777 vermeli hangilerine 755 filan vermeliyim?
buda adamın attığı index
bu mail adresi :xxxsystemlordxxx@yahoo.de
87.78.219.57 Host adı: xdsl-87-78-219-57.netcologne.dekimdir bu tanıyan var mı?
-
hoca hacklenmez diye okuduysan ilk yüklendiğiğ haliyle hacklenmez diye okumuşsundur.
siteyi kurduktan+hacklendikten sonra soruyorsun 755 falan yapacağını =) -
read ve executeleri var ama sakın write verme..... Bide smf açık yok.Hostunda açık vardır.yada trj yemis olabilirsiniz.FTP ve panel şifreni değiştir.Hostçunada şöle söle.Mesaj yerine gider. '' Sitemi hackleyi buluyum anam avradım olsum öldürcem bu kendi hostçum bile olsa mahfetcem'' bunu dersen mesaj yerine ulaşır.
Çünkü smf açık yok. Kesin bi bokluk var bu işde....
-
admin panelinden temaların kodları ile oynamak için bi kaç dosyaya 777 vermiştim bir kaçgündür öyleydi, acaba bu yüzden mi böyle oldu? tek sebep bu mudur? ftpdeki tüm dosyaları 755 mi yapayım? write izni bi tek ownerde mi olsun?
bu arada hostum kebir, kebirin sayfalarca referansı var onların parmağı olacağını sanmıyorum
-
klasörler 755 dosyalar 644 olsun benimkiler öyle bu zamana kadar bitek xss yedim zamanında başka bişey olmadı..
-
trojan yemişe benziyorsun veya hosting firmanla ilgili oradan dalmış olabilir.smf'den bir açıkolsa öyle index atmak kolay mı :)
-
keylogger yemişte olabilirsin ad avare spersonelle tarattır bi pcni.. artı ftp şifreni değiştir..
son rutuş olarakta hostçuna index basan lamerlerin kasasına kafam girsin yazarsan daha bi etkili olur :D:D
-
Smf'de her dosya ve klasöre 777 verme.Zaten kurarken söylüyor hangilerine 777 vereceğini ona bir bak(manuelde,kurulum kitapçıklarında falan vardır.)
755 ile 777 arasında zaten pek fark yok daha düşük bir izinleme deneyeceksin diğerlerinde.
Hostundaki diğer siteler vasıtası ile indexlenmiş olabilirsin.Adamlar nede olsa server rootluyor o sırada seni bulmuş sen kurban gitmişin.
index.phpye asla 777 verme.Admin okuma,yazma verebilirsin ama sadece kullanıcı okuma izni ver.
PC'den avatar yükleme seçeneğini kapat.
-
arkadaşlar, chmod değerleri şu bu tüm ayarları yapmama rağmen, buraya bu başlığı açtıktan 2 saat sonra filan bu adi, www.netkomik.com/forum adresindeki bütün dosyaları silmiş! :( :S dikkatimi çeken birşey oldu. sadece dosyaları silmiş, klasörler aynen duruyor.
kebir benim hostum, kebire mail attım, ve en güncel yedeğin 19 gün önce alındığını öğrendim perişan durumdayım :( forumu 19 gün öncesine aldım, üyeler mesajlar konular hepsi gitti !
-
xxxsystemlordxxx@yahoo.de mail adresi bu olan ve xxxsystemlordxxx rumuzuyla benim forumumu hackleyen bu adamı tanıyan var mı arkadaşlar?