folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Harçsız Pasaport..

Harçsız Pasaport..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek

Yurtdışında öğrenim görüyorum.

Normalde konsolosluğa gidip öğrenci belgemi ibraz ettiğim ve cüzdan bedelini ödediğim taktirde harçsız pasaport alabiliyordum.

Şuan Türkiyedeyim ve pasaportumun geçerlilik süresi bitti.

Yeniden harçsız pasaport almak istediğimde okuduğum okulun harçsız pasaport almam için bir belge düzenlenmesi gerktiği söylendi vergi dairesinden.

Problem şu ki benim okuduğum üniversitenin Türkiyedeki üniversitler gibi harçsız pasaport ile alakalı bir yazı çıkartma ihtimali yok.

Normalde her seferinde +1 sene eklenerek uzatılıyordu ve bu sene benim toplamda 3 senelik almaya hakkım var.

Aynı zamanda Türkiyede AÖF okuduğum için acaba AÖF den öyle bir yazı alınabilir mi?

Yani daha önce AÖF den bir yazı alıp harçsız pasaport alabilen var mı ?

Açıkçası üçyüz küsür lira vermeden almanın bir yolu var mı?

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam ben azerbaycanda öğrenci birliği başkanıyken olay şöyleydi ;

Yabancı işler dekanına yalvar yakar bi belge yazdırsanda zaten bunu konsolosluk kabul edemez, yetkiside yok..

Evet bi belge alman gerekli ama o belgeyi bağlı olduğun eğitim müşavirliği ( eğitim müşavirliğinde yök dosyan varsa tabi ) verir.. Onunla konsolosluğa yada türkiyede bir yerden alabilirsin.

AÖF ile alamazsın. Ancak ki öss ile gittiysen yani yökte kayıtlıysan dosyan varsa yöke dilekçe verirsin onlar sana gönderir onunla alırsın tabi bu işlem en az 15-20 gün sürer.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    iLLuMiNaTi bunu yazdı

Yabancı işler dekanına yalvar yakar bi belge yazdırsanda zaten bunu konsolosluk kabul edemez, yetkiside yok..

Evet bi belge alman gerekli ama o belgeyi bağlı olduğun eğitim müşavirliği ( eğitim müşavirliğinde yök dosyan varsa tabi ) verir.. Onunla konsolosluğa yada türkiyede bir yerden alabilirsin.

AÖF ile alamazsın. Ancak ki öss ile gittiysen yani yökte kayıtlıysan dosyan varsa yöke dilekçe verirsin onlar sana gönderir onunla alırsın tabi bu işlem en az 15-20 gün sürer.

Vay anasını.. Desene el mahkum verecez 300 küsür lirayı..

O değilde en çok kanıma dokunan diğer ülkelerden gelen arkadaşlarıma devletleri en az 5 yıllık pasaport veriyor.

Kimi ülke para almıyor kimi de cüzi bir rakam 20-30€ gibi bir ücret alıyor..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    TR-SCOPJE bunu yazdı
    iLLuMiNaTi bunu yazdı

Vay anasını.. Desene el mahkum verecez 300 küsür lirayı..

O değilde en çok kanıma dokunan diğer ülkelerden gelen arkadaşlarıma devletleri en az 5 yıllık pasaport veriyor.

Kimi ülke para almıyor kimi de cüzi bir rakam 20-30€ gibi bir ücret alıyor..

Böyle basit yazdığıma bakma yökten dilekçe ile halletmekte kolay değil. Yök senin adına bağlı bulunduğun eğitim müşavirliğine yazıyor. Eğer eğitim mğşavirliğindeki dosyana her dönem sonu transkript eklemediysen öğrenciliğin devam etsede pasaport gibi bu tip hakların elinden alınıyor. Yani oda yoksa 15 gün sonra eksik evrak olduğu için veremeyiz diye dönüyolar vs.. vs..

2008 yılında azerbaycandan bu tip sorunlar yüzünden otobüs kaldırıp yökün kapısına dayanmıştık daha neler neler..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek

Benim anlamadığım yurtdışında konsolosluğa öğrenci belgesi ve T.C kimliğimi verip üstüne Cüzdan bedelini ödeyerek 60-70Tl gibi bişeydi alınabiliyor.

Buraya gelince öğrenci belgesi niye kabul olmuyor?

İlle de üniversitenden harçsız pasaport için evrak hazırlanması gerekiyor?

Öğrenci dosyamın var onda sıkıntı yok ama o kadar bekleyecek sürem de yok.

Hadi bekledim diyelim senin dediğin gibi olumsuz dönerlerse babalara geldim demektir.

Neyse artık 2 yıllık alırım yeni pasaportu. Oraya gidince üzerine ekletirim harçsız pasaport süresini.

Gerçi öyle de yine cüzdan bedeli alırlar. Her türlü yol tıkamışlar. Sanki satranç oynuyoruz.

Bu sefer 60 lira cepte kalsın diye gereksiz aksiyon yapmış olurum.

TR-SCOPJE tarafından 24/Oca/15 00:06 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

Çizik 

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
Toplam Hit: 789 Toplam Mesaj: 6