Hard Disk Problemim Beni Çıldırtıyor.
-
bir kaç haftadır şehir dışındaydım sabah bi geldim bilgisayarım açıldı normal şekilde...
fakat iftardan sonra tekrar açmak istedim bilgisayar hard disk'i görmüyor diye uyarı verdi...hard diski çıkardım tekrar taktım temizledim vs. açılmadı.sonra tekrar bi açmayı denedim bu kez açıldı.ve biliyorum ki ileride aynı sorunla karşılaşacağım çünkü daha öncede böyle olmuştu ve hiç bir şey yapamamıştım yine ansızın açılmıştı kendiliğinden.tekmeledim yumrukladım çünkü beni deli etti bilgisayar.
sadede gelmek gerekirse;
ben şimdi bu hard disk'i çöpemi atayım?
yoksa daha basit bir donanım sorunumu?
yarın öbür gün tekrar açılmadığında ne yapayım?
önerilerinizi bekliyorum.
-
önemli bilgilerin varsa yedeklemekte fayda var.. hardiskin belki yavaş yavaş ömrünü yitiriyordur ani bir çöküşte dosyaların gitmesin yinede yedek almakta fayda var.. kaç yıllık harddisk hocam ?
-
essan bunu yazdı:
-----------------------------
önemli bilgilerin varsa yedeklemekte fayda var.. hardiskin belki yavaş yavaş ömrünü yitiriyordur ani bir çöküşte dosyaların gitmesin yinede yedek almakta fayda var.. kaç yıllık harddisk hocam ?
6 sene kadar oldu bu hard disk'i kullanıyorum yıllardır...Büyük kapasiteli olduğu için bunu kullanıyorum. -
Hoca.. Satami idemi.. yada windows dan da olabilir :) bir format atmani öneririm :)
-
Martech bunu yazdı:
Hoca.. Satami idemi.. yada windows dan da olabilir :) bir format atmani öneririm :)
sata hacı.ama windows'dan olacağını sanmıyorum çünkü xp cd'sini taktım o haldeyken format atıcaktım artık ama onu da yapamadım çünkü hard disk'iniz yok hard disk takın vs. vs. dedi :D
-
Hocam.. Sata destekleyen.. bir işletim sistemi indir.. öyle dene :) sendeki cd de sata destegı olmayabılır.. forumda mevcut.. bu arada. başıma gelmıstı boyle bır olay.. hard dıskın elektrık kablosunu ve sata kablosunu degıstırınce duzelmıstı..
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------Martech bunu yazdı:
sata hacı.ama windows'dan olacağını sanmıyorum çünkü xp cd'sini taktım o haldeyken format atıcaktım artık ama onu da yapamadım çünkü hard disk'iniz yok hard disk takın vs. vs. dedi :D
-----------------------------hacı bios dan bı sata ayarlarına baksana orda sata kontrolumu ne olacaktı o sata ıse onu ide yap
bide ole dene bendede böle bi sorun olmustu bunu yaparak
halletmıstım sorunu
-
kardes sata hdd de oyle yapıyo kaplayu cıkarıp baska slota takıyom duzelı ama benım tahmısn benım hdd uzerınde bı bad sector war
bı ara partıon magıcla bıcımlerndırır ken hata almıstım ben alıstım fazla kasmadıgım muddetce hata vermıyo :D
-
Hocam kablodan olabilir, değiştirmeyi denedinmi???
uzun süre olduysa kablodan oluyor olabilir, anakarttan oluyor olabilir bakmadan bişi denemez ama sadece hdd dende olduğu söylenemez...