Hard Disk Sorunu Yardım Edin
-
arkadaşlar bilgisayarıma ekstra hard disk taktım. bunu biosta görüyor. daha sonra bilgisayarı açtığımda görmüyor ama aygıt yöneticisinden donanım değişikliklerini tara yapınca görüyor. bu yüzden her bilgisayarımı açtığımda aygıt yöneticisinden donanım değişiklerini tara yapmak zorunda kalıyorum. acaba sorun neden kaynaklanıyodur nasıl düzeltebilirim.
-
bilgisayarda norton ghost tarzı bir şey mi kurulu
-
hayır ghost kurulu değil
-
Ne çeşit bir hdd taktın? sata,pata?
-
bilgisayarıma sağ tıkla yönet sekmesini aç orada disk yönetimi var oraya gel diski görüceksin biçimlendir daha sonra bilgisayarımda disklerin yanında görüceksin.
-
daha önce biçimlendirdim ama olmadı. hard disk ide diğer hart disk sata. ama bilgisayarın görmediği hard disk ide
-
SystemCare programında IObit Windows Düzeltici var Alet Çantası içinde oradaki diskleri göster gibi bi bölüm vardı düzelt filan seçeneği onu bir dene dostum.
-
ameros bunu yazdı:
-----------------------------daha önce biçimlendirdim ama olmadı. hard disk ide diğer hart disk sata. ama bilgisayarın görmediği hard disk ide
-----------------------------hayal kuruyorum ama
yönetimden sürücü harfini degiştirmeyi denermisin
-
Jumper ayarların yanlış kardeş..
Yeni taktığın ve hddnin jumperini slave konumuna tak, cable select yapma sakın benimd ebaşıma gelmişti aynısı,
sistem sanıırm sata hddde yüklü..
-
jumper ayrını slave ye taktım ama bu sefer hard diski hiç görmüyor
-
Kablonun da slave ucunu tak