Harddisc Sorunu
-
bios ta hdd'i görebiliyorum format denedim baglı bi hdd bulunamadı yazıyo ama bilgisayar başlangıç geçtikten sonra siyah bi ekranla karşılaşıyorum
-
ide harddisc
-
anakartından kaynaklanıyor olabilir.eski tip anakartlarda sata sorunu yaşarsın disketi falan olması lazım anakart cdsinin içinde vardır SATA dosyaları onları bi diskete atıp tanıtmalısın.yada bitane içinde driverlar gömülü bi xp cdsi bul içinde gömülüyse sorun yaşamazsın
edit: cd yi taktığında yeni raid sürücü yüklemek isterseniz F3e mi F6 yamı ne basın diyo ordan yapıyosun.
-
XsyNcmast3r bunu yazdı:
-----------------------------
anakartından kaynaklanıyor olabilir.eski tip anakartlarda sata sorunu yaşarsın disketi falan olması lazım anakart cdsinin içinde vardır SATA dosyaları onları bi diskete atıp tanıtmalısın.yada bitane içinde driverlar gömülü bi xp cdsi bul içinde gömülüyse sorun yaşamazsın
edit: cd yi taktığında yeni raid sürücü yüklemek isterseniz F3e mi F6 yamı ne basın diyo ordan yapıyosun.
ide uyumlu ve birço kez formatlamıştım şimdi bilgisayar aaçılmıyor format denedigimdede hdd görünmüyor -
alet vista içinse bazen xp kurarken görülmüyo. vista kur önce sonra formatlayıp tekrar xp ye gecersin
-
hocam 5 kez formatladım bu hdd yi dün kapattım bugün açılmıyordu xp yazısı çıkmadan önceki ekran geliyo sonra ekran kararıyo öyle kalıyo
-
yassun bunu yazdı:
hocam 5 kez formatladım bu hdd yi dün kapattım bugün açılmıyordu xp yazısı çıkmadan önceki ekran geliyo sonra ekran kararıyo öyle kalıyo
edit Xp yazısı çıktıktan sonra açılmıyorsa bu işlemi: xp cdsi ile boot edip ilk ekranda R ye basıp komut satırına düşür,1 e basıp işletim sistemini seç,varsa administrator parolasını gir enter.komut satırına CHKDSK /R/F enter
bios ekranından sonra siyah ekranda kalıyorsa hdd kablosunun yolunu ve kendisini değiştirip denemen gerekir
-
ide kablonu değiştir bi. bazen ide kablosu saçmalıyor.
-
arkasında ufak bir siyah sey olacak tırnagınla cıkar yerını deyıstır
-
bence sata kablos çıkmış hard diskin..çünkü aynısı bana da olmuştu.. format atamamıştım.. harddiskin sata kablosunu kontrol et..eğer olmazsa diğer arkadaşların dediklerini yap çünkü sata kablosunu kontrol etmek en kolayı olduğu için ilk benim dediğimi yap:D