Harddisk
-
hocam harddiske veriler kopyalanırken '0've '1' mantığıyla kopyalanmsını bilniniz varsa yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim..
-
anlayanınız yok mu hocam
-
Hocan wikipedia da en ince detayına kadar anlatımı mevcuttu aramanı tavsiye ederim
sana ancak bilgisayar mühendisliği okuyanlar yardımcı olur orada konu olsun diye böyle ince detaylara girerler
0 ve 1 in hex de bir değere karşılık gelmesi mi öyle bir şeyler vardı
-
hocam oaraya baktım ama mantıklı bir anlatım yoktur bir yere bakıyorum mıknatısın çekimlerinden kaynaklana bir şey diyor bir başka yerde de
Kasada işlemciden ram belleğe, ram bellekten harddiske, ankarttan ekran kartına kısacası kasanın içerisinde dönen olaylar sadece 0 ve 1 dir. İkili sayı sistemidir (binary) ve elektroniğin dili olarak kabul edilir. Ne grafikler ne sesler ne videolar. Hiçbirşey yoktur. Herşey 0 ve 1 dir. Bu iki rakamdan oluşan dizeler bilgisayarların çıkış birimlerinde insanın algılayacağı şekilde görüntü ve sese dönüşürler diyor ...:d
yinede yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim hocam
-
bilgisayar mühendisliğini okuyanlardasordum onlarda başka şeyler diyor
-
Bildiğim kadarıyla manyetik bi maddeyle kaplı metal, cam ya da plastik bir disk kullanılır. Mıknatıslanma yapılarak kayıt işlemi gerçekleştirilir. Nereye, nasıl kayıt yapılacağını işletim sistemi belirler. Bunun için farklı algoritmalar vardır/vardı, şu an tam net hatırlamıyorum ama biyerlere not etmiştim. Ama hatırladığım kadarıyla manyetik yüzey üzerinde sektörler vardı, bu sektörlerde atıyorum soldan sağa okuma yapılıyor daha sonra tekrardan hdd kafası soldaki başlangıca alınıyor, bir diğer algoritmada soldan sağa okuma yapılıyor daha sonra sağdan sola geri dönülüyor. Bu tarz 3-4 algoritma vardı gibi hatırlıyorum.
Da böyle bir bilgi ne için lazım?
-Evde harddisk mi imal edeceksin?
-Harddiske elle veri mi yazacaksın?
-Assembly ile aşırı low level fantezilere mi girilecek?
Mevzu sadece merak ise googleda zibilyon tane bilgi mevcut.
-
böyle bir bilgi üniversitede sınav sorum tek soru olduğu için lazım onun içinde gerekli bilgileri toplamya çalışıyorum ayın 4 de bütüm var tek soru olduğu için
teşekkür ederim yardımcı oldğunuz için
-
wasd bunu yazdı
Bildiğim kadarıyla manyetik bi maddeyle kaplı metal, cam ya da plastik bir disk kullanılır. Mıknatıslanma yapılarak kayıt işlemi gerçekleştirilir. Nereye, nasıl kayıt yapılacağını işletim sistemi belirler. Bunun için farklı algoritmalar vardır/vardı, şu an tam net hatırlamıyorum ama biyerlere not etmiştim. Ama hatırladığım kadarıyla manyetik yüzey üzerinde sektörler vardı, bu sektörlerde atıyorum soldan sağa okuma yapılıyor daha sonra tekrardan hdd kafası soldaki başlangıca alınıyor, bir diğer algoritmada soldan sağa okuma yapılıyor daha sonra sağdan sola geri dönülüyor. Bu tarz 3-4 algoritma vardı gibi hatırlıyorum.
Da böyle bir bilgi ne için lazım?
-Evde harddisk mi imal edeceksin?
-Harddiske elle veri mi yazacaksın?
-Assembly ile aşırı low level fantezilere mi girilecek?
Mevzu sadece merak ise googleda zibilyon tane bilgi mevcut.
Holy'nin yaptığı gibi bi kutuda denemek gerek aslında :))
-
yukarda belitttim sınav sorum diye