Harddisk Görünmüyor
-
Hocalar bilgisayarım da iki tane harddisk var. Biri WD 250 gb diğeri Seagate 1 tb. WD disk yaklaşık 8 senelik bir disk ve hala tıkır tıkır çalışıyor, Seagate i ise 2 sene önce aldım.
Dün gece birden bilgisayar kilitlendi ve ne yaptıysam düzelmedi, en sonunda bilgisayar a reset attım.
Bilgisayar açılış ekranında anakart logosunun çıktığı yerde duruyor ve bir süre sonra boot etmem için bir dvd veya usb takmamı istiyor.
Bende Windows dvd sini takıp boot etmeye çalıştım, zaten format zamanı da gelmişti. Yalnız yükleme ekranında WD disk görünürken Seagate disk görünmüyordu. Sonra bios ekranını açıp baktım ve orda da Seagate disk görünmüyordu.
Hocalar ne yaptıysam diski tekrar görünür yapamadım.
Bu disk mefta olmuş mudur? Yoksa sıkıntısı başka birşey midir?
Bir yardımcı olursanız sevinirim.
karabuyucu tarafından 18/Ara/15 23:07 tarihinde düzenlenmiştir -
Benimde başıma daha önce gelmişti. Biosta görmüyorsa büyük ihtimal hdd mefta ama sen hdd sök taşınabilir Hdd varsa ona bağla başka pc de usb den bağla. Eğer gene görmüyorsa çöpe at :)
-
Kablolarda falanda sorun olabilir elantirik yetersiz olabilir. Ayrıca seagate en nefret ettiğim hdd markasıdır tabi toshiba markalı hdd olduğundan bile şüphe duyduğum dalyapraklardan yine iyidir de. Hocam live linux usb hazırla bir şekilde sonra sadece seagate hdd takıp linuxta görmeyi dene. Görürsen herhangi birşekilde hdd tool falan vardır biraz kurcalamayla düzelebilitesi var.
-
Hocam SMART test yap
-
Hocalar bir el atın şu işe. Hâlâ bir sonuç alamadım.
-
Diger hdd sök sorunlu olduğunu düşündüğün hdd tek tak.