Harddisk Problemi 2
-
Geçenlerde bilgisayarım ile ilgili bi sorunu dile getirmek ve yardım almak amacıyla bir konu açmıştım.1-2 saat önce bilgisayarım tamamen gitti hiç açılmıyordu açılırken disk okuma hatası diyordu.10 dakika önce tv'de canım sıkıldı tekrar deneyim dedim gene olmadı.Kasanın içini açtım harddiske giden kabloları çıkarıp taktım tekrar denedim ve bilgisayar açıldı.Yanlız gene bozulmadan önceki gibi windows yükleniyor yazısını yaklaşık 30 saniyede geçiyor.
Dediğim gibi harddiskke giden kabloları çıkarıp takınca oldu çok sallamaca bir yöntem ile geri gelmesine şaşırdım nasıl kalıcı olarak düzeltebileceğime dahil fikri olan varmı ?
-
benimde olurdu ama kafa atardı kutuya aldım usb den kullanıyorum hiç sorun çıkarmıyo
-
Bir dvd,cd,bellek vs birşeye dosyalarını al tamamen harddiski sil derim sonra kendine göre bölme yapar geri yüklersin
-
hdd nin içindeki diyotlarda sorun olabilir lehimleri de patlamış olabilir
-
anlaşılabilirmi dışardan bakılınca diotların patladığı
-
normal düzeydeki kullancı zaten anlamazda dısarıdan bakılınca anlasılacagını sanmıyorum .
bence:
arkdasın dedigi gibi datalarını yedekle sonra,yavaş format at iyice silsin hddnin içinde ne bokum varsa.
-
LOW LAVEL FORMAT
-
format atmadan once bıde bı pcnın tozunu almayı dene komprosörle bi uflet her yerını genellıkle bu tozdan da olabılıyor.
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------
LOW LAVEL FORMAT
-----------------------------Biraz daha açarmısın ?