folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Harddisk Seri Nosunu Değiştirmek Mümkün Mü?

Harddisk Seri Nosunu Değiştirmek Mümkün Mü?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    mümkünse nasıl yapılablir? dosyalar silinirmi? bu soruların cvp larını aradım ama bulamadım =O) değiştirmeyi 12voip için yapçam 3 üyelik ten fazla alınmı hddnin seri numarası kayıt ediliomuşşşş

Bittik biz bittik
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hard diskin seri nosu dediğin olay nedir?

SID'den mi bahsediyorsun?

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    mümkün olduunu sanmıyorum ama olabilir belki.. sen git yeni hard disk al :D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    walla o galiba =O) tam olarak anlamadım voipi biliosundur (beleş telefon)  onda üyelik fazla alınmı bi bilgisayardan format atıncada alınmıomuş odediğin format atınca değişmiosa Ooo işte =O)

Bittik biz bittik
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Şuradan kısaca bilgi alabilirsin.

http://www.ifast.org/SIDtables.htm

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    ah ah keşke şu ingilizceye çalışsaydım nese saol hocam =O)

Bittik biz bittik
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XmV
    XmV's avatar
    Erkek
    sid numberini değiştirirsen işletim sisteminde sorun yaşarsın bildiğim kadarıyla
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Değiştirilir...

Şimdi normal durumlarda, her donanımsal aletin olduğu gibi hddninde bir çeşit biosu bulunur, ve bu seri nosu bu biosun üzerinde yazar...

Fakat, aynı mac adreslerinin ethernet kartının biosunda yazdığı gibi bu sistem kurulumu sırasında, windows registrysine çekilir ve daha sonra işletim sistemine farklı gösterilebilir. Fakat işletim sistemi yeniden kurulduğunda eski mac adresi geri gelir...

Aynı şekilde, hddnin mac adreside alete format atıldığı zaman, diskin mbrsine yeniden yazılır, burada bahsedilen bütün mbrnin yeniden oluşturulma işşlemidir, farklı yönltemleri vardır, örneğin hddnin sitesindeki regenerator programları... mbrnin baştan oluşturulma işlemi gereklidir çünkü... İşte bundan sonra yazılan seri noyu 2 yöntem ile değiştirebilirsin.

1. Bununla ilgili undeletenin yapımcısı olan 30-40 tane kedisi olan yabancı bi programcı vardı, onun yazdığı bir programı zmaanında görmüştüm...

2. Seri nosunu vb delphi vs tarzı programlarla okuyabilirsin, yada sisoft sandra ve en son hatırladığıma göre everest dede vardı, bu tarz donanım test programlarından görebilirsin, ama vb tarzı bi programla 2 satır kod ile okumak daha güvenlidir, daha sonra, harddiskin mbr kaydını, Hackman Hex Editor gibi profesyonel hex editörler yardımı ile okuyup düzenleme yapabilirsin, 2. seçenek tehlikelidir, verileri ucurma ihtimalin vardır, boş diske yapılması önerilir...

Ama 1. programı bulamayabilirsin...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayok
    Tayok's avatar
    Erkek
    git int cafe ye yeni üyelik aç . Al sana kolay yol.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    hepiniz çok saolun

Bittik biz bittik
Toplam Hit: 1675 Toplam Mesaj: 10