Harddisk Seri Nosunu Değiştirmek Mümkün Mü?
-
mümkünse nasıl yapılablir? dosyalar silinirmi? bu soruların cvp larını aradım ama bulamadım =O) değiştirmeyi 12voip için yapçam 3 üyelik ten fazla alınmı hddnin seri numarası kayıt ediliomuşşşş
-
Hard diskin seri nosu dediğin olay nedir?
SID'den mi bahsediyorsun?
-
mümkün olduunu sanmıyorum ama olabilir belki.. sen git yeni hard disk al :D
-
walla o galiba =O) tam olarak anlamadım voipi biliosundur (beleş telefon) onda üyelik fazla alınmı bi bilgisayardan format atıncada alınmıomuş odediğin format atınca değişmiosa Ooo işte =O)
-
Şuradan kısaca bilgi alabilirsin.
-
ah ah keşke şu ingilizceye çalışsaydım nese saol hocam =O)
-
sid numberini değiştirirsen işletim sisteminde sorun yaşarsın bildiğim kadarıyla
-
Değiştirilir...
Şimdi normal durumlarda, her donanımsal aletin olduğu gibi hddninde bir çeşit biosu bulunur, ve bu seri nosu bu biosun üzerinde yazar...
Fakat, aynı mac adreslerinin ethernet kartının biosunda yazdığı gibi bu sistem kurulumu sırasında, windows registrysine çekilir ve daha sonra işletim sistemine farklı gösterilebilir. Fakat işletim sistemi yeniden kurulduğunda eski mac adresi geri gelir...
Aynı şekilde, hddnin mac adreside alete format atıldığı zaman, diskin mbrsine yeniden yazılır, burada bahsedilen bütün mbrnin yeniden oluşturulma işşlemidir, farklı yönltemleri vardır, örneğin hddnin sitesindeki regenerator programları... mbrnin baştan oluşturulma işlemi gereklidir çünkü... İşte bundan sonra yazılan seri noyu 2 yöntem ile değiştirebilirsin.
1. Bununla ilgili undeletenin yapımcısı olan 30-40 tane kedisi olan yabancı bi programcı vardı, onun yazdığı bir programı zmaanında görmüştüm...
2. Seri nosunu vb delphi vs tarzı programlarla okuyabilirsin, yada sisoft sandra ve en son hatırladığıma göre everest dede vardı, bu tarz donanım test programlarından görebilirsin, ama vb tarzı bi programla 2 satır kod ile okumak daha güvenlidir, daha sonra, harddiskin mbr kaydını, Hackman Hex Editor gibi profesyonel hex editörler yardımı ile okuyup düzenleme yapabilirsin, 2. seçenek tehlikelidir, verileri ucurma ihtimalin vardır, boş diske yapılması önerilir...
Ama 1. programı bulamayabilirsin...
-
git int cafe ye yeni üyelik aç . Al sana kolay yol.
-
hepiniz çok saolun