Harddisk Takılı Olmayan Bilgisayarda Bios Ekranı Gözükür Mü?
-
Muritler masaüstü bilgisayarım var sabah gayet kullanıyordum akşam gelince bir bastım açılmadı ekran sinyal yok diyor doğal oalrak ekran kartının kablosunu felan tıkarıp çıkardım ekran kartını çıkardım taktım ama gene aynı sorunu verdi.
kasa normal çalışıyor fanlar felan, ama ekranda sinyal yok diyor sonra harddiskten şüphelendim harddiski tamamen çıkarıp bilgisayarı çalıştırmayı denedim sorun yine aynı dolayısıyla aklıma takıldı harddisk mi bozulmuş acaba diye ama çok saçma geldi yine de bios ekranı açılması lazımdı , merak ediyorum normal çalışan bir bilgisayarda harddisk çıkarılırsa bios ekranı gelmezmi?
Yani ekran kartının fanı felan da çalışıyor hani ekran kartına güç gidiyor.Anlamadım bir türlü,Harddiskde de sorun yoksa anakart uçtu galiba, fikri olan var mı?
Bu arada kasada her daim yanan bilgisayarın açık olduunu gösteren yeşil ışık da bilgisayar çalıştığı halde yanmıyor.Güç kaynağında mı sorun var acaba?
-
hardsik takılı olmasa bile bios ekranı gelmesi lazım.
remleri kurcala bi öyle dene
birde power kablolarının tümünü çek sadece anakartınki takılı olsun öyle dene
-
ekran kartını sök on board dene bide .
-
hocam anakart da hoparlör varmı bilmiyorum ama eski taktik her zaman kolay olandır anakart tı tek çalıştır verdiği uyarı seslerini dinle yani hatları google amcaya sorarsan nasıl oterse ne hatası dır anlatır sana :)
-
boyle bi soru soruyorsan bilgisayari hic kurcalama. bilen birisinden yardim iste..
-
Öncelikle RAM'lerin yerlerini değiştir, İşlemci fanının çalıştığından emin ol. Tozlanmış ise temizle !
Disk arızalı olsa bile görüntü alman gerekiyor.
-
Dostum aynı anlattıkların benim başıma geldi. Arızalı diye anakartı değiştirdim. Meğer sorun power supplydaymış. Boşuna anakart aldım yani. Fanlar filan dönüyodu ama hiç tık yoktu başka. Sağlam bir supply ile dene öncelikle.
-
2. Ekran kartı da denedm sorun aynı, dolayısıyla ya anakart ya psu burda bazen elektrik gdip geliyor, heralde psuyu etkiledi. bu arada makina 10 senelik garip bi sevdam var kendisiyle bi ayrılamıyorum :) ayrı laptop var ama genede kurtarcam bunu :D