Harddisk Virüs Sorunu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jacob
    jacob's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mayıs/2008
    Erkek

    arkadaşlar harddiske virüs bulaştı tüm dosyalar system32 nin kısayolu haline geldi açmaya çalışınca adobe reader/D......jpg dosyası bulunamadı diyor.winrar la açınca dosyalar ayrı klasör olarak görünüyor ordan 10gblık bir dosyayı başka bir yere kopyalamayı denedim kopyaladığım yerde hafızadan 10gb düşüyo ama dosya görünmüyo işin içinden bi türlü çıkamadım yardım edin

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kymt
    kymt's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Ekim/2010
    Dişi

    işte tüm bunlar için pardus pardus pardus diyoruz:) ben senin yerinde olsam hard diski çıkarırdım sonra onu pardus kurulu bir bilgisyara ... harici hard disk gibi düşün. sonra zaten tüm yedeklerini alırsın pardusta normal dosya olarak görünecek.

    benim arkadaşın harici hard diskine virüs bulaşmıştı bütün yedekler kısayol görünüyordu...pardusta hepsini geri aldık...kolay gelsin başka yöntem vardır harhalde inş. yardım eden olur. 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2003
    Erkek

    öncelikle sistemini hiren tipi bişeyle açıp bulunan zararlılardan arındırman gerek... bu işlemlerin bittikten sonra eğer çok bi dağılma yoksa düzenleme yapabilirsin..

     

    tahminime göre zararlı dosya uzantılarını deiştirmiş ve daha da bi karışıma sebep olup varsayılan programlarınıda karıştırmış..

     

    hirendeki avira ile bi temizlet.. ardından da comcofix ile malware tarzı zararlıları temizlet..sistemin açılınca da avira free yada kullandığın neyse düzgün bi virüs ile tarama yap son kez.. 

     

    daha sonra toparlamaya çalış..sonra yine burdan mesaj yazarsın son durum nedir bakarız..

     

    kolay gelsin..

Toplam Hit: 2201 Toplam Mesaj: 3