Harddisk Yandı Mı ?
-
İncehesap.comdan
http://www.incehesap.com/s-link-slx-625-usb-30-sata-ide-kablo-fiyati-23395/
linkteki ürünü sipariş ettim, kendileri bana usb 3.0 olmadığını 2.0 göndereceklerini söylediler ve gönderdiler. Ancak sata bağlantısını yaparken harddiskin üzerinde yük olduğunu farkettim, metal kasasına dokunduğmda elektrik yüklüydü, hemen adaptörü çıkardım ancak işaretlediğim yerden dumanlar çıkmaya başlamıştı. Şimdi normal şekilde taktığımda çalışmıyor harddisk. Neresi yanmış olabilir. 2TB ve önemli belgeler var içinde.
Amperi mi düşünmem lazımdı anlamıyorum.
-
altındaki boardı söküp bakabilirsin belki entegreler gitmiştir gerçi göremeyedebilirsin illa gözle teşhis edilecek diye bir kaide yok.
-
yawuz bunu yazdı
altındaki boardı söküp bakabilirsin belki entegreler gitmiştir gerçi göremeyedebilirsin illa gözle teşhis edilecek diye bir kaide yok.
neden yanmış peki fazla amper mi vermişim ?
-
cihazın kendisinde manuel amper ayarı mı var ?
-
yunusdogan bunu yazdı
cihazın kendisinde manuel amper ayarı mı var ?
yaptığım işle ilgili olarak eve çok hdd geliyor, ben normalde evdeki masaüstüne bağlıyordum, ama zor oluyordu böyle bir çözüm getirdim manuel ayar yok, sadece cihazı atmadan bi daha denemek için neye dikkat etmem gerekiyor onu anlamak istiyorum, ya da bundan sonra gücü masaüstünün powerından çeksem datayı cihazla çeksem nolur yanar mı ? merak ettiğim şeyler bunlar. harici disklerde adaptörler değişiyor amperler değişiyor çünkü
-
glaurung bunu yazdıyawuz bunu yazdı
Şunu düzeltmek istedim amperi fazla yada az vermek birşey ifade etmez hardisk e ne kadar amper gerekiyorsa o kadar çeker zaten fazla amperin zararı olmaz bu yüzden ama amperi az olan bir adaptör olsaydı hardiskin akımını karşılamayacağı için adaptör yanardı.Bence hard diskin altında bulana kartta kısa devre olmuş bu yüzden o kart zarar görmüş diye düşünüyorum. Çıkma aynı marka aynı özellikte olan bir hardisk bulabilirsen takıp çalıştırabilirsin.
-
musa-90 bunu yazdıglaurung bunu yazdıyawuz bunu yazdı
Şunu düzeltmek istedim amperi fazla yada az vermek birşey ifade etmez hardisk e ne kadar amper gerekiyorsa o kadar çeker zaten fazla amperin zararı olmaz bu yüzden ama amperi az olan bir adaptör olsaydı hardiskin akımını karşılamayacağı için adaptör yanardı.Bence hard diskin altında bulana kartta kısa devre olmuş bu yüzden o kart zarar görmüş diye düşünüyorum. Çıkma aynı marka aynı özellikte olan bir hardisk bulabilirsen takıp çalıştırabilirsin.
şansa 2 tane almıştım, diğeri aynen çalışıyor ama işin diğer kısmı bu şekilde gelen hddleri cihaza bağlamadan önce ne yaparsam tedbir almış olurum. Adli emanet olarak geliyor iş ciddi.