Harddiski Bootable Olarak Bölmek?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

merhaba.

elimde bi adet minilinux var live cd'den calisiyor. ben bu linux'u acaba hdd'ye kaydedip sonra istedigim zaman sanki cdyi takmisim gibi calistirabilir miyim?

bilgisayara kurulmuyor bu live cd. eger bu live cd'yi kurabilirsekte isime gelir. 

yani ~400 mb civari bir harddisk bolumunu sanki cd/usb disk gibi tanitip, bu live cd'yi oraya yerlestirebilir miyiz, istedigim zamanda bootable olarak acicam.

veya baska bir yontem var midir?

tam olarak ne aradigimi bilmedigimden konu basligida sacma oldu biraz kusura bakmayin.

=)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam cd ve disklerin bootları aynı değildir olmaz öyle birini oburune raw yazarsan çalışmaz

biraz uğraşarak yapılır ama hiç yapmadım çok cd tüketmen lazım =)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=666267

boyle bisey buldum ancak buda usb gerektirior yaninda tasimak icin. la usb tasicaksam zaten onun icine kurarim. burdan mantigi az kaptim ama daha mantikli bisiler lazim.

hdd'nin 500mbsini boldukten sonra ona cikartsam live cd'yi boot etmez. boot etmesi icinde windowsun altindaki boot.ini dosyasini degistirsem boot olma ihtimali ne acaba? baslangicta secicem yani.

bu sekilde sanirim ulasabilirim istediim seye?

ek olarak bu live cd'yi hddye cikarttigim zaman dosyalarinda bozulma olur mu? yani kendini cdye gore ayarlamis bu yuzden hdden boot olmuyor seklinde bir durum olur mu?

=)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek

hocam hdd ye değil de flash belleğe koyup çalıştırabilirsin pendrivelinux.com u araştır orada sudo aracı var direk isoyu gösterirsen usb den açılır şekilde grub felan yüklüyor. ha eğer sen biraz kurcalar da bu ön yükleme olayını hdd ye aksettirirsen live cd de olsa çalışacağı kanısındayım. selametle

Hayırlısı...
Toplam Hit: 932 Toplam Mesaj: 4