Harddiskkle İlgili Acil Yardıma İhtiyacım Var.
-
Durum şöyle.Elimde 20 gb lık IDE hd var.Format atmaya kalkınca biçimlendirme işlemini tamamlayamıyor.Bozuk veya onarılamaz alan var diyor.Fakat harddiskin büyük bölümü sanırım kullanılabiliyor.Forumdaki maxblast tamir programını kullanmak için disket surucum olmadıgı ıcın cd ye attım.cd den baslatınca verılen hatada mavı ekran cıkıyor ve anında kapanıyor.hatalı kısımları gormeden nasıl wındows kurabılırım.Saatlerdır ugrasıyorum sonuc yok.Yardımlarınızı beklıyorum.
-
Arkadaşım muhtelemelen diskin belli bir kısmı bozulmuş..O bozuk kısmı deneme yanılma yoluyla tespit et sonra devre dışı bırak.. Ama benden tavsiye o hardiskten pek hayır gelmez sana :)
-
Saol dostum.Pek umudum yoktu acıkcası ama belkı bu kısımları tespıt etmenın kolay yolu vardır dıye dusundum.anlasılan harddısk yalan oldu.
-
arızalı kısmı deneme yanılmayla bulmak cok zor hem nasıl deniyipte bulcan bi fdisk cek belki duzelir:D
yada disket surucusu olan birini bul onda yap dediğin olayı
-
-
Başka HD onarma programlarını kullan veya sistem araçlarından onarmayı dene.
-
Bir harddiski bad sector programı ile onarmak aynı get data back programlarındaki verileri geri getirmeyi vadetmek gibi birşey.Giden verilerininizi geri alabildiniz mi?
Dünyada bad sectörleri yoketmek için kullanılan tek yöntem Oracle'dır. Araştırın görürsünüz.
Toplam Hit: 1204 Toplam Mesaj: 7