folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Harddiskten Gelen Sesler Ve Sonrası

Harddiskten Gelen Sesler Ve Sonrası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Arkadaşlar yaklaşık 1-1,5 aydır laptobun harddiskinden mekanik, gıcırtıya benzeyen sesler geliyordu. Ses sürekli değil ara sıra (sanırım okuma yaparken) 2-3 saniye sürüyordu. Fiziksel olarak tarattığımda herhangi bir sorun bulamadım. Bugün normal olarak kullandım ve kapattım. Tekrar açtığımda makine boot edemedi. Power tuşuna bastıktan sonra centrino logosu geliyor ve ekran donuyordu. Biosa girip boot ayarlarını değiştirdim ve restart  attım. Boot fail hatası verip disk takmam gerektiğini yazan bir mesajdan başka değişen birşey olmadı. Bu arada kulağımı hdd e dayadığımda ritmik tıkırtı şeklinde bir ses duydum. Tekrar tekrar deneyip sistemi açamayınca sinirlenip makineye yumruğu bastım. Sanırım hakettiği köteği yiyince kendine geldi ve ilk denemede sistemi açtı. İlk iş olarak hdd yedeği aldım. Sonra full scandisk yaptım. Defalarca tekrardan başlattım. Şu anda sorun yok. Stabil çalışıyor. 

Soruma gelince, laptobu 5 yıldır kullanıyorum ve daha önce herhangi bir şoka maruz kalmadı. Düzgün bir şekilde açıp kaparım. Sadece bir dönem pili yokken elektrik kesintisi yüzünden sık sık direkt kapandı. Sanırım sorun hdd içindeki medyalarda değil kafada. Siz ne dersiniz? Açılmama sorunu tekrarlar mı? Yoksa parçanın ömrü mü doldu? Sorunu tespit edebileceğim geniş çaplı bir yazılım var mı? Önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

öncelikle laptoplar hassas cihazlardır onlara kaba siddetle yaklaşmayacaksın laptopunun bakımını yaptırıyor musun sık sık format atar mısın daha önce böyle bir hata meydana geldi mi gibi soruma cevap verirsen daha acıklayıcı bir cevap verebilirim ama anlattıgın kadarıyla sorun hdd e dir 5 yıl lap top hdd sine göre düzgünkullanılırsa aslında az bir zaman ama tabiki burada laptopun markası ve modelide önemli  marka ve modelde yazarsan sana daha ayrıntılı bir bilgi verebilirim suanda sorun yok diyosan fazla kurcalamanında bi alemi yok aslında:)

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

the_behulder bunu yazdı:
    -----------------------------

öncelikle laptoplar hassas cihazlardır onlara kaba siddetle yaklaşmayacaksın laptopunun bakımını yaptırıyor musun sık sık format atar mısın daha önce böyle bir hata meydana geldi mi gibi soruma cevap verirsen daha acıklayıcı bir cevap verebilirim ama anlattıgın kadarıyla sorun hdd e dir 5 yıl lap top hdd sine göre düzgünkullanılırsa aslında az bir zaman ama tabiki burada laptopun markası ve modelide önemli  marka ve modelde yazarsan sana daha ayrıntılı bir bilgi verebilirim suanda sorun yok diyosan fazla kurcalamanında bi alemi yok aslında:)

-----------------------------

laptopların hassas olduğu ve onlara kaba şiddetle yaklaşmamak gerektiği tamamen saçma hocam... gözün gibi bakarsan mutlaka biyerine bişi oluyo ama kaldır at umrunda olmasın hiçbişi olmuyor... eski bilgisayarıma gözüm gibi bakardım makinayı kıpırdatsam bi daha acılmazdı başka bilgisayarlara neler yapardık hiçbişi olmazdı... aynı şekilde kuzenle birlikte aynı marka aynı model laptop aldık o cocuklarına aldı benim ekranda yeşil cizgiler oluşmaya başladı onun cocukları salıncak niyetine kullanıyo üstünde zıplıyolar makinada daha tık yok...

gelelim arkadaşın sorusuna hocam eğer tıkırtı alıyorsan ve vurmadan önce ses şiddetlendiyse mutlaka tekrarlayacaktır bundan emin olabilirsin... baskı devrede bir problem olsa vurmayla gecmezdi kafada yada disklerde oluşan bir hata vardır sistemi yedeklemen iyi ama calıştı diye de güvenip içine bişiler yükleme... kendine yeni bir hdd al derim

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Hocam laptopa daha önce hiç atar yapmadım :) Taa ki bu olay sonunda  verilerin uçup gittiği düşüncesi beni sarıp biraz hırpalayana kadar. HDD nin markası Samsung. Laptop ise Asus A3000. Bakımını bizzat kendim yapıyorum. Her hafta uyguladığım bir programım var. Evet şu anda sorun yok ama dediğim gibi nerde yolda bırakacağı belli değil. Makine eski olduğundan ide HDD kullanıyor. Vatanda en yüksek ide HDD 160 GB ve 110 TL, 500 gb sata ile hemen hemen aynı fiyatta. İşin kahreden kısmı bu. Teknoloji eski ama fiyatları tuzlu. Aynısını ramlerde de yaşamıştım. Millet 20-25 tl verir 1gb takar, biz gideriz 60 tl ye 512 mb takarız. Ztn üstündeki HDD nin kapasitesi de düşük, bahane ile değiştirmiş olurum ama şu anda götürebildiği kadar götürmesi lazım :|

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

tikirti dedigin ses kafa vurma sesidir,

son demlerini yasiyor disk. bazen calisip bazen calismamasi normal

ayrica notebook un marka modelini sormus arkadaslar

notebook markasi degil disk markasi onemli. ayni model notebook bile degisik diskler kullaniyor..

olay zaten marka modelden cikmis, diski degistirmen gerekiyor.

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
Toplam Hit: 1121 Toplam Mesaj: 5