Hardisk Bölmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plastner
    plastner's avatar
    Erkek

250 GB Sata Olan Diskimi

5 parçaya Unallocated olarak bölmek istiyorum.NTFS Olarak Bölmek yada etc4 yada etc3 olarak değil unallocated olarak bölmek istiyorum.Bu sayede 2 gündür yaşadığım sıkınyımı çözebilirim.

Elimde hazır olarak MiniTool Partition Wizard Home Edition Mevcut bu program ile yapılabilirmi.Ya da hangi yazılım ile yapılabilir.

Busiest men find the most time....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

Unallocated  ne demek oluyor birim adı ataması yapılmamış ama ayrılmış mı demek oluyor eğer öyle ise sistem açıkken disk yönetiminden diski böl sonra sürücüleri sil olduğu gibi kalır hocam.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Atlas
    Atlas's avatar
    Erkek

Arkadaşlar merhaba günaydın konu ile alakasız biliyorum konu açamadığımdan buraya yazıyorum ben dün vatan computerden wd sabit harddisk aldım format atıcam görmüyor pc bios ta da gözükmüyor bunun bir ayarımı var bana yardımcı olurmusunuz acil bir durum teşekkür ediyorum şimdiden

-
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    gurkanilgar bunu yazdı

Arkadaşlar merhaba günaydın konu ile alakasız biliyorum konu açamadığımdan buraya yazıyorum ben dün vatan computerden wd sabit harddisk aldım format atıcam görmüyor pc bios ta da gözükmüyor bunun bir ayarımı var bana yardımcı olurmusunuz acil bir durum teşekkür ediyorum şimdiden

kabloları kontrol et. bios da ayarsız görmeli.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

herhangi bir partition manager ile yapabilirsin. islemi yaparken ayarlayabiliyorsun ntfs mi fat32 mi etc mi yada unallocated olacagini secebilirsin.

eger sendeki partition manager da bu ozellik yok ise easeus partition manager home edition (ucretsizdir) ile yapabilirsin.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Partition Magic'i kullan ya da çok sağlam bir linux live cd var gtparted ara bunu

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

Partition Magic'i kullan ya da çok sağlam bir linux live cd var gtparted ara bunu

Bende bunu önericektim. Gparted ile istediğin işlemi yapabilirsin.

Hatta download linki vereyim tam olsun:

http://gparted.sourceforge.net/download.php

Ayrıca yukarıdan indirdiğin live cd sürümünü usb ye yazdırarak da kullanabilirsin:

http://gparted.sourceforge.net/liveusb.php

torpedo_XL tarafından 16/Ağu/13 14:54 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Hiren boot cd'de bu işi yapan birsürü program var,ama linux'ü dinamik diske kurarken sıkıntı çıkarabiliyor temel disk'te kalması daha sağlıklı olur.

Toplam Hit: 1081 Toplam Mesaj: 8