Hardisk Bölmek
-
250 GB Sata Olan Diskimi
5 parçaya Unallocated olarak bölmek istiyorum.NTFS Olarak Bölmek yada etc4 yada etc3 olarak değil unallocated olarak bölmek istiyorum.Bu sayede 2 gündür yaşadığım sıkınyımı çözebilirim.
Elimde hazır olarak MiniTool Partition Wizard Home Edition Mevcut bu program ile yapılabilirmi.Ya da hangi yazılım ile yapılabilir.
-
Unallocated ne demek oluyor birim adı ataması yapılmamış ama ayrılmış mı demek oluyor eğer öyle ise sistem açıkken disk yönetiminden diski böl sonra sürücüleri sil olduğu gibi kalır hocam.
-
Arkadaşlar merhaba günaydın konu ile alakasız biliyorum konu açamadığımdan buraya yazıyorum ben dün vatan computerden wd sabit harddisk aldım format atıcam görmüyor pc bios ta da gözükmüyor bunun bir ayarımı var bana yardımcı olurmusunuz acil bir durum teşekkür ediyorum şimdiden
-
gurkanilgar bunu yazdı
Arkadaşlar merhaba günaydın konu ile alakasız biliyorum konu açamadığımdan buraya yazıyorum ben dün vatan computerden wd sabit harddisk aldım format atıcam görmüyor pc bios ta da gözükmüyor bunun bir ayarımı var bana yardımcı olurmusunuz acil bir durum teşekkür ediyorum şimdiden
kabloları kontrol et. bios da ayarsız görmeli.
-
herhangi bir partition manager ile yapabilirsin. islemi yaparken ayarlayabiliyorsun ntfs mi fat32 mi etc mi yada unallocated olacagini secebilirsin.
eger sendeki partition manager da bu ozellik yok ise easeus partition manager home edition (ucretsizdir) ile yapabilirsin.
-
Partition Magic'i kullan ya da çok sağlam bir linux live cd var gtparted ara bunu
-
SeRDaR bunu yazdı
Partition Magic'i kullan ya da çok sağlam bir linux live cd var gtparted ara bunu
Bende bunu önericektim. Gparted ile istediğin işlemi yapabilirsin.
Hatta download linki vereyim tam olsun:
http://gparted.sourceforge.net/download.php
Ayrıca yukarıdan indirdiğin live cd sürümünü usb ye yazdırarak da kullanabilirsin:
http://gparted.sourceforge.net/liveusb.php
torpedo_XL tarafından 16/Ağu/13 14:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Hiren boot cd'de bu işi yapan birsürü program var,ama linux'ü dinamik diske kurarken sıkıntı çıkarabiliyor temel disk'te kalması daha sağlıklı olur.