Hardiskimi Nasil Kopyalarim
-
Arkadaslar bilgisayarimin hardiskinde bir cok onemli sey var bende bunlarin tamaminin bir yedegini almak icin. Pc nin hardiskini birebir kopyalamak istiyorum.
Misal hardisk yansa yedekledigim hardiski taktigimda driver indan icindeki verilere kadar windows ile bugunun tarihinde ne varsa aynen hic birsekilde veri kaybi olmadan kopyalamam gerekiyor.
Note Diger Hardiskim 500 GB standart tasinabilir sata hardisk ve icinde genel yedekler var icinde 200 gb bos alan var. Pc deki ise Samsung Pro 850 SSD 120 GB.
-
"Norton Ghost" programı işini görür hocam. Üniversitede sunu olarak anlatmıştım o zaman pratik yapma durumunda kalmıştım bence gayet başarılıydı. Programı kurup yedeği alıyorsun sonra boottable dosyası var onu da cdye yazdırıyorsun sistemin çöktüğü zaman yazdırdığın cdyi takıp biostan cdden başlatıyorsun başladıktan sonraki adımda aldığın yedek hangi alandaysa yedeği seçiyorsun o yükleyip bitiriyor.
-
windows varsa içinde direk imaj alabiliyorsun, ek programa gerek duymadan.
-
image alarak olası bir disk yanmasında bile hiçbir şey olmamış gibi image aldığın ana dönebilirsin.
acronis true image programını tavsiye ederim. Çok başarılı yedekleme yapar hatta taşınabilir diskini usb portunda bağlı tut her akşam 20:00 de image al komutu verebilirsin. Böylelikle hergün yeni image almış olursun :)
Tabi bu ücretli bir program :)
Ücretsiz versiyonu bulunan veeam endpoint backup isimli bir program var biraz daha hantaldır ama deneyebilirsin.
-
Acronis true image workstation ile birebir clone disk yapabilirsin.
Source sürücünün kapasitesini komple target diske yansitabilir ya da genisletebilir daraltabilirsin de.
1e 1 copy yaptığında silinen dosyalari bile geri getirebilirsin kopya surucude, kapsamli bir program.
Acronisi bootable flash drive yap, keyfine bak.
-
deniyorum hepinize tsk edeerim
-
clonezilla
acronis true image home
norton backup
paragon backup
EaseUS Todo Backup
hirenboot cd
bunlar işine yarayacak yazılımlar. hepsinin mantıgı aynı hocam, hiren boot cd içerisindedaha fazla tool var onlarıda deneyebilirin.
-
KaptaN bunu yazdı
clonezilla
acronis true image home
norton backup
paragon backup
EaseUS Todo Backup
hirenboot cd
bunlar işine yarayacak yazılımlar. hepsinin mantıgı aynı hocam, hiren boot cd içerisindedaha fazla tool var onlarıda deneyebilirin.
Hocam ben zamanında araştırdım da artık lüzum yok bunlara. Direk işletim sistemi üzerinden yapabiliyorsun :
-
ozgunlu bunu yazdıKaptaN bunu yazdı
clonezilla
acronis true image home
norton backup
paragon backup
EaseUS Todo Backup
hirenboot cd
Hocam ben zamanında araştırdım da artık lüzum yok bunlara. Direk işletim sistemi üzerinden yapabiliyorsun :
aa buda iyimiş denemek lazım sıkıştırma oranı nasıl acaba denemek lazım.
-
Casper diye bir program var işe yarar yedeği al tak aynen devam et
C-GEX tarafından 21/Nis/16 17:05 tarihinde düzenlenmiştir