Harici 3.5" Sabit Disklerin Kullandığı Adaptör?
-

Ürün bu fakat alışveriş sitesinden sadece kutusunu aldım. İçinde sabit disk yok. Kablolarını göndermedi satıcı. Bir önceki açtığım konuda sormuştum kablo cinsini onu gittim aldım Teknosa'dan. Elektrik için ise "Bir Milyoncu" tarzı bir yerden 12volt'a kadar yükseltilebilen, ucunda farklı boylarda girişler buluna adaptör taktım. Bu kutunun içerisine de "Robinson" abiden aldığım 500gb Samsung SataII sabit diski taktım.Bütün bunları yaptıktan sonra, kutunun önündeki ışık yanıyor, fakat bilgisayarda gözükmüyor. Kutuyu dinlediğimde ise tık,tık diye kesik kesik ses geliyor.
Sorum şu : 1.Bu lanet kutu nasıl bir güç kablosuyla çalışıyor? Elinde bu sabit diskten olan varsa fotoğraf gönderirse çok makbule geçer.
2.Kutuda şöyle bir özellik olabilir mi : İçine Maxtor'dan başka marka sabit disk takınca okumama gibi bir özelliği olabilir mi? -
Hayır hangi sabit diski takarsan tak okur marka seçmez
büyük ihtimalle laptop adaptörü çalıştırır diye düşünüyorum ayrıca 12v değilde 5v ile çalışıyordu diye hatırlıyorum dikkat et yakmayasın hdd'yi -
Sitenin birinden şansıma bugün satılık ilanı koymuş bir arkadaş buldum. Ondan rica ettim adaptörün fotoğrafını çekip göndermesini, adaptör 12v yani 5v değil.
-
kutu tık tık yapıyor demişsin.
o kutunun içinde hddyi tık tıklatacak veya tık tık lıyacak bişey yok
sen hdd nin çalıştığından eminmisin?
-
Tık tık sesi hdd in içinden geliyor. Kutunun herhangi bir yerinden değil. Hdd çalıştığından eminim "Robinson" nickli abi gönderdi daha yeni.
-
tık tık yapması voltajdan kaynaklanıyodur
laptop adaptörü varsa bir dene -
Voltaj ayarlı adaptör var. Voltajı düşüre düşüre deniyim mi? Laptop adaptörü girişi büyük geldi, girmedi kutunun girişine.
-
ben yerinde olsam öyle bi adaptöre emanet etmezdim 500 gb hddyi ama bendede vardı 3.5" satmıştım olsa şimdi bakardım voltajına
laptop adaptörünün aynısıydı yani biraz daha bekle kesin emin olduktan sonra bişeyler ayarlarsın riske atmaya gerek yok bence -
Dediğin riske girdim voltajı düşüre düşüre denedim. 7v'de çalıştı. Şimdide sürücüsünü yüklemem gerekli sıra ona geldi.
Yardımlarınız için çok minnettarım. Eksik olmayın.
-
genelinde 12v 2a kullanılıyormuş haberin olsun
sürücü ne iş tak kullan değilmi :D -
Tak kullan değilmiş malesef. Biraz araştırdım kullanma klavuzunda yazıyormuş sürücü yüklemelisiniz diye ama cd göndermiyorlarmış orjinal kutusunda. :)