folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Harici 3.5" Sabit Disklerin Kullandığı Adaptör?

Harici 3.5" Sabit Disklerin Kullandığı Adaptör?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek

Ürün bu fakat alışveriş sitesinden sadece kutusunu aldım. İçinde sabit disk yok. Kablolarını göndermedi satıcı. Bir önceki açtığım konuda sormuştum kablo cinsini onu gittim aldım Teknosa'dan. Elektrik için ise "Bir Milyoncu" tarzı bir yerden 12volt'a kadar yükseltilebilen, ucunda farklı boylarda girişler buluna adaptör taktım. Bu kutunun  içerisine de "Robinson" abiden aldığım 500gb Samsung SataII sabit diski taktım.Bütün bunları yaptıktan sonra, kutunun önündeki ışık yanıyor, fakat bilgisayarda gözükmüyor. Kutuyu dinlediğimde ise tık,tık diye kesik kesik ses geliyor. 

Sorum şu : 1.Bu lanet kutu nasıl bir güç kablosuyla çalışıyor? Elinde bu sabit diskten olan varsa fotoğraf gönderirse çok makbule geçer.
                    2.Kutuda şöyle bir özellik olabilir mi : İçine Maxtor'dan başka marka sabit disk takınca okumama gibi bir özelliği olabilir mi?

The tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek
    Hayır hangi sabit diski takarsan tak okur marka seçmez 

büyük ihtimalle laptop adaptörü çalıştırır diye düşünüyorum ayrıca 12v değilde 5v ile çalışıyordu diye hatırlıyorum dikkat et yakmayasın hdd'yi 

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek
    Sitenin birinden şansıma bugün satılık ilanı koymuş bir arkadaş buldum. Ondan rica ettim adaptörün fotoğrafını çekip göndermesini, adaptör 12v yani 5v değil.

The tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uchak
    uchak's avatar
    Erkek

kutu tık tık yapıyor demişsin.

o kutunun içinde hddyi tık tıklatacak veya tık tık lıyacak bişey yok

sen hdd nin çalıştığından eminmisin?

HEPİMİZ ÖLÜCEZ!!! http://www.pardus.org.tr
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek
    Tık tık sesi hdd in içinden geliyor. Kutunun herhangi bir yerinden değil. Hdd çalıştığından eminim "Robinson" nickli abi gönderdi daha yeni.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek
    tık tık yapması voltajdan kaynaklanıyodur 

laptop adaptörü varsa bir dene 

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek
    Voltaj ayarlı adaptör var. Voltajı düşüre düşüre deniyim mi? Laptop adaptörü girişi büyük geldi, girmedi kutunun girişine.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek
    ben yerinde olsam öyle bi adaptöre emanet etmezdim 500 gb hddyi ama bendede vardı 3.5" satmıştım olsa şimdi bakardım voltajına 

laptop adaptörünün aynısıydı yani biraz daha bekle kesin emin olduktan sonra bişeyler ayarlarsın riske atmaya gerek yok bence

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek

Dediğin riske girdim voltajı düşüre düşüre denedim. 7v'de çalıştı. Şimdide sürücüsünü yüklemem gerekli sıra ona geldi.

Yardımlarınız için çok minnettarım. Eksik olmayın.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek
    genelinde 12v 2a kullanılıyormuş haberin olsun 

sürücü ne iş tak kullan değilmi :D 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek

Tak kullan değilmiş malesef. Biraz araştırdım kullanma klavuzunda yazıyormuş sürücü yüklemelisiniz diye ama cd göndermiyorlarmış orjinal kutusunda. :)

Toplam Hit: 1240 Toplam Mesaj: 11