Harici Disk Kutusu Hakkında
-
notebookum var ve diskim bana yetmez oldu harici disk alıcam ama şöyle düşündüm bir disk kutusu alsam (25-30 tl falan) sonrada normal hdd alsam daha ucuza geliyo ama performans ne olur ? hdd zarar görürmü kutunun içinde ? hız ne olur düşermi çıkarmı?ikinci el hdd satan varmı ?(internal or external)?
-
normal hdd yi nasil baglicaksin notebook'a ?
her seferinde digerini cikarip onumu takicaksin.
usb 3.0'lar cikti fakat pahali, al birtane harici kullan
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
normal hdd yi nasil baglicaksin notebook'a ?
her seferinde digerini cikarip onumu takicaksin.
usb 3.0'lar cikti fakat pahali, al birtane harici kullan
-----------------------------ilk mesajdada sylediğim gibi harici disk kutusu alıcam... :)
-
kusura bakma hocam ama yine anlamadim ben. ide'den usb'ye mi ceviriyor veya satadan o kutu ?

edit: buldum ama her cikarip takmada bunu direk tanicakmi acaba ?
simdi pc'de deniyorum bir hard diskle calistirip, calisirken digerini takicam elektrik falan carparda olursem, pcyi realist nickli kullaniciya armagan ediyorum
-
7-19 bunu yazdı:
kusura bakma hocam ama yine anlamadim ben. ide'den usb'ye mi ceviriyor veya satadan o kutu ?
-----------------------------Aynen öyle.Harici hdd kutusu alırsan normal pc nin içinde kullandığın hdd yi kutuya takıp usb veya markasına göre sata, firewire girişlerinden laptop ya da pc ye bağlayabilirsin.Zaten piyasadaki bütün harici hdd ler aslında bildiğin pc harddiski 3.5 olanlar normal pc, 2.5 olanlar laptop hdd si ;)
-
torpedo_XL bunu yazdı:
7-19 bunu yazdı:
evet doğru diyosun sadece özel kutuları var üzerlerinde
birazdan bendeki kutunun IDE/SATA to USB resmini çekip göndereyim hatta
edit : hızın düşeceğini sanmıyorum ama sağlam tutundurman lazım hddyi
bir de laptop hddsi kaç para ki?
edit 2 : imageshack açılmadı 2 saattir onun için kendi ftpme yüklemek zorunda kaldım
bendeki kutu güzel bişey ondan dolayı görmenizi istedim
www.tnalbant.info/kutu.jpg
bunun gibi bişeyle harici diskten bi farkı kalmaz
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------edit: buldum ama her cikarip takmada bunu direk tanicakmi acaba ?
simdi pc'de deniyorum bir hard diskle calistirip, calisirken digerini takicam elektrik falan carparda olursem, pcyi realist nickli kullaniciya armagan ediyorum
-----------------------------yok hocam ölecek kadar çarpmaz :)

Üstdeki dalganın içine 3.5" Hdd yi koyuyorsun sonra veri trafiği usb üzerinden elektiriğide adaptör ile alıyor :)
-
her taktığınızda tabiki usb hddyi tanıyacak sonuçta harici hdd. hız konusu birazda harici hddnin özelliklerine bağlı sağlam bi hdd 32 mb. cache belleği olsun bak nasıl hızlı oluryor. bende philips harici hdd var maşallah canavar gibi 400 gb 16 mb cache beleği var hız konusunda gayet güzel öyle zaman geliyor 1 hafta takılı kalıyor zerre kadarda ısınmıyor