Harici Disk Önerileriniz
-
Merhaba arkadaşlar, bir harici depolama ünitesi eve ihtiyaç duymaya başladım. işim ile ilgili olan dosyalarımın ve şahsi dosyalarımın yedeklenmesi icin harici disk veya NAS arasında gidip geliyorum. 6-8tb lik 3.5inc bir disk mi yoksa 3TBlik 3 tane 2.5'lik disk mi alsam kararsız kaldım. Yada gözü biraz karartıp NAS'a mi girsem veya ucuz yollu bir pc kurup onu mu nas gibi kullansam ? Harıcı bir buyuk diski raspberry pi'ye bağlamak ile bir NAS sürücünün kullanımı arasında çok fark olur mu sonuçta artık raspberry de gigabit ethernete ve usb 3.1 type c ye sahip olarak gelmeye başlıyor (pi 4 ile beraber)
-
eklemeyi unutmuşum, sürekli yanımda taşıma ihtiyacım yok.
macbook kullanıyorum o yuzden aşağıdaki ürün de dikkatimi cekti.
-
rakkoc bunu yazdı
hocam ürün oldukça iyi 7200rpm diğer hariciler ise boyut nedeniyle 5400 rpm
buda hız farkına neden oluyor tabiki.
mac kullanıyorsan tabiki thunderbolt daha hızlı veri aktarımı sağlar

hem kapasite hem aktarım hızı için doğru ürün.
birde bu var ona yakın
-
NAS al bence, EX2 ya da 4 ultra gayet iş görüyor WD'nin.
-
CanKirca bunu yazdı
NAS al bence, EX2 ya da 4 ultra gayet iş görüyor WD'nin.
Bir vaktim hocam güzel bir aletmiş
Buna baktım taksit ile alabilirim aslında.
Raid ayarlarında mirror yaparak 8tb olarak kullanırmış çok iyi. Eğer bütçeyi yükseltirsem bunu alırım kesin.
-
Aynen, birden fazla RAID yapılandırması, media server, torrent ve ftp server, iOS ve Android uygulamalarıyla her yerden erişim, Samba ve NFS desteği vs. var. Biz 1 yılımızı doldurduk, disklerden birinde arıza çıkarsa, RAID yapılandırmana göre diski o an söküp değiştirebiliyorsun tabi ki. sadece fanının çalıştığını anlamak mümkün..
CanKirca tarafından 08/Nis/17 14:38 tarihinde düzenlenmiştir
ha bir de, normal bir USB harici diskini de bu cihaza takarak yedekleme ünitesi olarak kullanmak ya da içindeki verilere ulaşmak/kopyalamak mümkün, kullanıcı bazlı klasör erişim hakları ve diskteki bir iso'yu networkten erişilebilecek şekilde mount etmek çok işe yarıyor. -
CanKirca bunu yazdı
Aynen, birden fazla RAID yapılandırması, media server, torrent ve ftp server, iOS ve Android uygulamalarıyla her yerden erişim, Samba ve NFS desteği vs. var. Biz 1 yılımızı doldurduk, disklerden birinde arıza çıkarsa, RAID yapılandırmana göre diski o an söküp değiştirebiliyorsun tabi ki. sadece fanının çalıştığını anlamak mümkün..
ha bir de, normal bir USB harici diskini de bu cihaza takarak yedekleme ünitesi olarak kullanmak ya da içindeki verilere ulaşmak/kopyalamak mümkün, kullanıcı bazlı klasör erişim hakları ve diskteki bir iso'yu networkten erişilebilecek şekilde mount etmek çok işe yarıyor.http://www.hepsiburada.com/wd-my-cloud-ex4-disksiz-4-bay-nas-wdbwwd0000nbk-eesn-pm-bd800187 bu ürünü amazondan almak isterim doğrusu türkiyede yok :(
https://www.amazon.de/Western-Digital-Persönlicher-Speicher-Stromeingänge/dp/B00OAZ7Z0O bunu arıyorum bulursam çok iyi olur. -
PanxeR bunu yazdırakkoc bunu yazdı
hocam ürün oldukça iyi 7200rpm diğer hariciler ise boyut nedeniyle 5400 rpm
buda hız farkına neden oluyor tabiki.
mac kullanıyorsan tabiki thunderbolt daha hızlı veri aktarımı sağlar

hem kapasite hem aktarım hızı için doğru ürün.
birde bu var ona yakın
Bu üründe güzelmiş ama usb desteğinin olmaması bir eksi, fakat disk kalitesi daha yüksektir diye düşünüyorum.